Nyhet

UFC Fight Night 107: Manuwa vs. Anderson: Predictions & Fightcard

På lördag är det så äntligen dags för årets första europeiska UFC-gala – UFC Fight Night 107: Manuwa vs. Anderson. Allt på rimlig tid då galan går i London! Vi bjuds på en rad nordiska fighters som till exempel islänningen Gunnar Nelson, samt svenskarna Lina Länsberg (matchstart 18.30 svensk tid) och Reza Madadi (matchstart runt 21.30 svensk tid).

Huvudmatchen går i lätt tungvikt mellan de hårtslående kämparna Jimi ”Poster Boy” Manuwa (16-2) och Corey ”Overtime” Anderson (9-2). Sist vi såg britten Manuwa så slog han ut Ovince St. Preux under UFC 204 i oktober förra året. Anderssons senaste match var under UFC Fight Night 102 i december förra året då han slog ut Sean O’Connell i andra ronden. Det här är en match som knappast går tiden ut och det hela kommer att handla om Manuwa kan stå emot Anderssons brottning.

I den delade huvudmatchen får vi se det isländska fenomenet Gunnar ”Gunni” Nelson (15-2-1) och amerikanen Alan ”Brahma” Jouban (15-4) gör upp i ett welterviktsmöte. Nelsons senaste match gick i maj förra året och han fick det då att se lätt ut mot Albert Tumenov som Gunni besegrade via ett nacklås i andra ronden. Jouban kommer in i matchen har tre raka segrar, men borde nog ändå räknas som underdog i den den här matchen.

MMA-veteranen och engelsmannen Brad ”One Punch” Pickett (25-13), som vi har sett på flera svenska UFC-galor, har meddelat att han tänker hänga upp handskarna efter sin match mot Marlon Vera (8-3-1). Pickett förlorade sin senaste match mot Uriah Faber via domslut, en match som för övrigt var Fabers sista.

Vidare får vi även se svenske Reza Madadi (14-4) möta Joseph Duffy (15-2). Tuffingen Duffy är mest känd för att vara en av de få som besegrat Conor McGregror, men det finns stora chanser att Reza har möjlighet att rida ut det här med sin starka grappling och stenhårda vinnarskalle.

Svenska Lina ”Elbow Princess” Länsberg (6-2) skulle ha mött Veronica Macedo (5-1), men så blev det inte då Macedo fått förhinder. Efter att Lina kommit med flera förslag om motståndare och även blivit utmanad av Pannie Kianzad så står det nu klart att hon möter Lucie ”Bullet” Pudilova (6-1-0). Lina möte senast Cristiane ”Cyborg” Justino, en match som hon förlorade i andra ronden via slag. Nyförvärvet Macedo kommer tre raka segrar bakom sig, men vi tror att det kommer att vara en extremt revanschsugen Lina som kliver in i buren på lördag.

Dessutom får vi se finnarna Makwan Amirkhani (13-2) och Teemu Packalen (8-1).

Huvudkort (22.00 visas via Viaplay fighting):

 • Lätt tungvikt: Jimi Manuwa vs. Corey Anderson
 • Weltervikt: Gunnar Nelson vs. Alan Jouban
 • Bantamvikt: Brad Pickett vs. Marlon Vera
 • Fjädervikt: Arnold Allen vs. Makwan AmirkhaniUnderkort (18.30 visas via Viaplay fighting):
 • Lättvikt: Joseph Duffy vs. Reza Madadi
 • Lätt tungvikt: Darren Stewart vs. Francimar Barroso
 • Tungvikt: Daniel Omielanczuk vs. Timothy Johnson
 • Lättvikt: Marc Diakiese vs. Teemu Packalen
 • Weltervikt: Tom Breese vs. Oluwale Bamgbose
 • Weltervikt: Leon Edwards vs. Vicente Luque
 • Bantamvikt: Ian Entwistle vs. Brett Johns
 • Mellanvikt: Brad Scott vs. Scott Askham
 • Bantamvikt: Lina Länsberg vs. Lucie Pudilova
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer