ArtikelNyhet

Äntligen MMA-dags för Bea Malecki – klar för IRFA i maj

Den regerande världsmästaren i thaiboxning i -67-kilosklassen Bea Malecki kommer inte att försvara sin mästartitel. Hon har nämligen äntligen fått napp gällande MMA-match, då hon debuterar i amatörregler på IRFA den 6:e maj.

När den svenska landslagstruppen i thaiboxning presenterades för ett tag sedan fanns inte världsmästaren i -67-kilosklassen Bea Malecki med.

Hon tackade nämligen nej till landslaget, för hon har äntligen fått napp i sin jakt på MMA-match. Malecki är klar för amatörmatch på IRFA i maj.
– Det känns fett bra, äntligen. Nu ska det börja händer grejer också i MMA. Jag siktar självklart på att bli bäst, UFC-bältet ska jag ha. Ge mig några år bara.

Malecki gjorde en fantastisk säsong ifjol och kom från att vara relativt okänd till att vinna VM, EM och SM. Hon erkänner att det inte var lätt att tacka nej till thaiboxningen.
– Nej, verkligen inte. Det var jättejobbigt att tacka nej till landslaget, men jag ville ha nya utmaningar och det är MMA som gäller nu. Det jobbigaste med att inte kunna vara med i landslaget längre är att jag kommer att sakna alla fina vänner där, det är som en stor familj. Men jag måste framåt för min egen utvecklings skull, jag behöver en ny utmaning.

Och det blir lite som att starta om för Malecki. Även om hon kommer kunna dra nytta av thaiboxningen också i en MMA-match.
– Jo, det kommer jag. Men jag måste jobba på mycket annat. Jag har tränat BJJ en del för att få i gång den liggande delen i MMA. Ja, det är all in på allt, egentligen – och det är spännande också.

Malecki kommer att ställas mot estniskan Helin Paara. Ett motstånd Malecki inte precis har koll på.
– Nej, jag kommer väl kika på hennes tidigare matcher och så när det närmar sig, men just nu vet jag inte mycket alls. Men jag fokuserar inte så mycket på det heller, jag ska göra allt jag kan för att vara så bra som möjligt om sju veckor. Och jag är faktiskt just nu bara glad över att jag äntligen har fått match, det ska bli grymt kul.

Text och foto via Budokampsport.se

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer