Nyhet

UFC 209: Matchkort och preview

Nu på lördag är UFC tillbaka igen, den här gången med två titelmatcher! Förutom returmatchen mellan welterviktsmästaren Tyron ”The Chosen One” Woodley​ (16-3-1) och topprankade Stephen ”Wonderboy” Thompson​ (13-1-1), så bjuds vi på en uppgörelse om interimbältet i lättvikt mellan Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov​ och Tony Tony ”El Cucuy” Ferguson​. Dessutom får vi se svenske David Teymur​ möta Lando Vannata – hans tuffaste motståndare hittills.

Det var i november förra året (under UFC 205) som Tyron Woodley (16-3-1) och Stephen ”Wonderboy” Thompson (13-1-1) möttes första gången, en match som slutade matchen med en draw. Den här gången är det osannolikt att någon sparar på krutet och riskerar något märkligt domslut.

Den andra titelmatchen är riktigt spännande uppgörelse, där Khabib Nurmagomedov (24-0) ska göra upp med Tony Ferguson (22-3) om vem som ska ha interimbältet i lättvikt. En riktig rysare!

Veteranen Rashad Evans är tillbaka efter en knockoutförlust mot Glover Teixeira (högaktuell som motståndare mot Alexander Gustafsson i Globen den 28e maj) i april förra året. Rashad har nu tre raka förluster bakom sig och det känns lite som det är sista chansen nu när han nu tar sig an Daniel Kelly.

Även mötet mellan Alistair Overeem och Mark Hunt är en returmatch. Deras första möte var under ”Dream 5: Lightweight Grand Prix 2008 Final”, en match som Alistair vann via americana i första ronden. Nu är det så dags igen för dessa bägge veteraner att mötas igen. Räkna med att det kommer bli hårt! Här nedan kan du se deras förra möte.

Och så dessutom – svenske David Teymur (5-1) möter mot Lando ”Groovy” Vannata (9-1) vars enda förlust är mot Tony Ferguson. En tuff match för David, men vi på Fighter hejar på dig såklart!

Huvudkort (04.00 sänds på Viaplay):

 • Tyron Woodley vs. Stephen Thompson (Titelmatch i weltervikt)
 • Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson (Interimtitelmatch i lättvikt)
 • Mellanvikt: Rashad Evans vs. Daniel Kelly
 • Lättvikt: Lando Vannata vs. David Teymur
 • Tungvikt: Alistair Overeem vs. Mark Hunt

Underkort (00.30 sänds på Viaplay):

 • Lätt tungvikt: Tyson Pedro vs. Paul Craig
 • Stråvikt: Amanda Cooper vs. Cynthia Calvillo
 • Bantamvikt: Albert Morales vs. Andre Soukhamthath
 • Tungvikt: Marcin Tybura vs. Luis Henrique
 • Fjädervikt: Mirsad Bektic vs. Darren Elkins
 • Bantamvikt: Iuri Alcantara vs. Luke Sanders
 • Tungvikt: Mark Godbeer vs. Daniel Spitz

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer