ArtikelNyhet

Jujutsustjärnor klara för World Games

I sommar återkommer World Games som hålls i Polen. Flera svenska kampsportare är redan klara för spelen, men tre jujutsustjärnor, Fredrik Widgren, William Seth-Wenzel och Diana Halldén har nu officiellt kvalificerat sig dit.

Idag kom beskedet om att den regerande världsmästaren i Ne-Waza Diana Halldén och VM-bronsmedaljören i fightstilen William Seth-Wenzel gör den redan kvalificerade Fredrik Widgren sällskap till World Games i Polen i sommar.
– Det är jättestort. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt… Jag har ju vetat att det finns en yttepytteliten chans att jag skulle få vara med men jag har inte vågat hoppas. Nu ska jag väl darra färdigt först, sen ska jag fira… på nåt sätt. Jag vet inte hur för jag är på diet inför NOC nästa helg men jag ska fira, strålar Halldén om beskedet.

Också jättetalangen och bronsmedaljören från VM i fight William Seth-Wenzel är klar för World Games.
– Det känns så jävla bra just nu, säger han.

Också storstjärnan Fredrik Widgren är klar för mästerskapet i sommar, men det har han varit ett tag.
– Jag var faktiskt klar till World games sedan årsskiftet ungefär. Men det är sjukt roligt att William och Diana gör mig sällskap till Polen. Nu är det fullt ös fram till den 28 juli, säger Widgren.

Det var en stolt förbundskapten Michael Kuntz som kunde stråla till beskedet.
– Jag är otroligt glad. Det visar vilken kvalitet vi har i Sverige. Vi hade sex startande under VM i fjol, fyra av dem tog medalj och tre har alltså kvalificerat sig för World Games. Det känns fantastiskt, säger han.

Text och foto via budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer