Nyhet

Norska MMA-fightern Kenneth Bergh i minidokumentär

Den norske fightern Kenneth Bergh må vara ett nytt namn i MMA-världen, men med sin extrema styrka och opportunistiska stil har han på kort tid etablerat sig som en kraft att räkna med. Idag släpps en minidokumentär om Bergh producerad av Zlatans sportklädesmärke A-Z Sportswear.

Förra året etablerade sig Kenneth Bergh (5-0) på riktigt med sin hittills största segrar – först mot veteranen Brett McDermott i Clash of the Titans och efter det Ross Cooper i Cage Warriors. Bergh står hittills obesegrad och rykten säger att han blir nästa stora nordiska fightingexport.

När Bergh var 13 år började han med thaiboxning, ett par år senare introducerades han till MMA och attraktionen till sporten var omedelbar: 

I MMA är möjligheterna oändliga. Mellan varje steg och taktik finns det oändligt många taktiska kombinationer. Som person är jag besatt av både skicklighet och utveckling, så jag kunde verkligen inte få nog – jag fastnade direkt.

Minidokumentären ger en inblick i psyket hos en idrottare och kampen om att bemästra kropp och sinne. Se den här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer