Mikaela Laurén: Jag tror att dansen kan hjälpa mig

Den 41-åriga Mikaela Laurén (28-4, 13 KO’s) är mitt uppe i förberedelserna inför årets säsong av Let’s dance – och nu är det dessutom klart att hon får en WBC-titelmatch mot polskan Ewa Piatkowska (10-1, 4 KO’s) i Sundsvall den 22 april.

Mikaela Laurén var tvungen att släppa mästarbältet i superweltervikt efter en mot Klara Svensson om rätten att utmana Cecilia Braekhus. Efter att ha förlorat via domslut mot Klara Svensson återvände Mikaela Laurén till sin egen viktklass i december för att ta sig an Szilvia Szavados. Mikaela vann den matchen via TKO i sjätte ronden och hoppas nu genom sitt möte med Ewa Piatkowska (som vann superwelterviktbältet i september förra året) kunna återerövra bältet.

– Jag ser fram emot att fightas mot henne. Det här har jag drömt om sedan förra året. Jag har aldrig förlorat en titel och är fortfarande obesegrad i min viktklass och jag tycker att den VM-titeln fortfarande tillhör mig. Om Ewa vill bevisa att hon är en äkta vinnare, behöver hon slå mig på hemmaplan.

– Jag tror att dansen kan hjälpa mig. Fotarbetet har aldrig varit min starka sida, men nu kommer det definitivt förbättras.

Mikaela fortsätter:

– Jag känner mig ganska självsäker, men när det kommer till boxning kan man aldrig vara säker. Ewa är en bra fighter och har bara förlorat en match. Dessutom har hon vunnit en match på knock out, så jag ser det absolut inte som en lätt match och jag måste göra mitt absolut bästa för att vinna.

Efter 18 raka segrar kommer den 26-årige tungviktaren Otto Wallin nu ta sitt nästa steg i karriären – på hemmaplan i huvudmatchen på galan, men vem motståndaren är oklart i skrivande stund.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer