ArtikelNyhet

Sveriges högst rankade tungviktsboxare enligt samtliga rankingar heter Adrian ”Gäddan” Granat

Mindre än tre veckor kvarstår nu till den stora tungviktsduellen mellan Adrian ”Gäddan” Granat och ryssen Alexander Dimitrenko – en match som nu allt oftare beskrivs som den största på svensk mark sedan 70-talet. De två tungviktarna ligger nästan bredvid varandra på WBCs välrenommerade ranking; Adrian Granat på nummer 22 och Alexander Dimitrenko på nummer 24. En vinst kommer att ha en stor betydelse för Granats karriär, i bästa fall kan en seger ge honom en chans att boxas om någon av de 5 största världsmästartitlarna (IBF, WBC, WBA, WBO, IBO) redan i nästa match.

Promotor Erol Ceylan:

”Vi är mycket glada över att kunna anordna den här typen av internationell högklassig tungviktsboxning i Malmö. Mot bakgrund av Dimitrenkos höga ranking vågar jag även påstå att detta är den bästa match som ägt rum i Sverige sedan 70-talet. Jag uppmanar Sveriges boxningsexpertis att sluta upp kring denna historiska gala. Granat är rankad runt plats 20 av flera stora organisationer nu och då ska man ta i beaktande att antalet utövare inom herrboxning är flera tusen per viktklass. Dimitrenko är rankad nr 24 av WBCs ranking. Och värt att beaktas är att Granat möter Dimitrenko redan i sin 15:e match. Granats framfart och internationella uppmärksamhet är oerhört kul för svensk proffsboxning. Sverige har även visat att det är en ”up and coming” boxningsnation i övrigt. Och den som det snackas särskilt mycket om just nu internationellt är Adrian Granat. Jag har även en annan tuff tungviktare i Christian Hammer som förra månaden slog ut David Price (Team Sauerland) i rond 6. Granat och Hammer är ett synnerligen kompetent träningsteam. De pushar varandra verkligen.”

Adrian Granat genomgår sin hårdaste träningsfas hittills i karriären; han avverkade först ett stentufft fysträningsläger på 8 veckor och nu har han första veckan av sparring i Hamburg bakom sig.

Granat:

”Jag har genomgått ett otroligt tufft fysträningsläger med min nya fyscoach Seyit Ali Shobeiri i Hamburg och därefter finslipade jag på tekniken under ett teknikläger i Spanien förrförra veckan. Båda dessa läger har gett resultat och det inser mina sparringmotståndare nu när vi har kört första veckan av sparring i Hamburg.

”Jag är på spikrak väg mot toppen men jag ser fortfarande mycket jag kan utveckla. Jag är ödmjuk och utvecklas varje dag. Nu vill jag försvara boxningshedern från Malmö när min kollega Klara Svensson tyvärr inte lyckades göra det i Oslo i helgen. Klara är mycket duktig, men tyvärr var motståndaren för svår denna gång, men jag hoppas Klara istället kommer Ringside till vår gala i Malmö och stöder oss, sina kollegor från Malmö i vår strävan att hålla Malmö kvar på boxningskartan.”

Galan äger rum i Baltiska Hallen den 18 mars och erbjuder internationell boxning av världsklass. En vinst av Adrian Granat mot Alexander Dimitrenko kommer att ge ett stort eko i boxningsvärlden.

Matchen sänds live på Viaplay.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer