Nyhet

Bachir Abouali: ”Jag förbereder mig för det värsta men hoppas på det bästa”

Flera år har gått sedan 26-årige Bachir Abouali började thaiboxas, och han har både hunnit träna och tävla i Thailand. Trots det sker SM-debuten nu, sex år senare. Det kunde inte komma mer lägligt, och göteborgaren satsar till fullo på mästerskapet. För honom är det invägning redan imorgon, och siffrorna måste visa -63,5 kg.

Jag går all in för SM

Att träna och tävla i Thailand är mycket annorlunda, jämfört med träningen i Sverige, tycker Bachir.

Enligt mig är det två helt olika saker, både tränings och fightmässigt. Man måste uppleva det. När man matchtränar i Thailand så är det verkligen 100% fokus på det!

Du har åkt dit för att träna, äta, bajsa och sova thaiboxning. Ingenting annat existerar. I Sverige måste du ändå jobba och göra andra vardagliga saker samtidigt.

Uppladdningen för SM har inte skett i Thailand. Däremot genom ett träningskamp på Fighter Muay Thai tillsammans med många andra duktiga fighters.

Jag har tränat med dem bästa.

Vad gäller förväntningarna på SM har Bachir mest förväntningar på sig själv. Han har en tydlig strategi.

Jag förbereder mig för det värsta men hoppas på det bästa som alltid oavsett vad och vem jag möter. Jag gör mitt bästa o även om jag underskattas och är underdog så tror jag på mig själv.

Thaiboxning är någonting som Abouali älskar. Mer specifikt älskar han att fightas. Därför tycker han att thaiboxningen, där de flesta tekniker är tillåtna, passar in. Utöver thaiboxningen är det en del annat som intresserar honom. Bland annat klockor och bilar.

26-åringen inspireras av människor som tror på sig själva, och når framgång ganska snabbt.

 Folk som tror på sig själva och går från 0 till 100 ganska snabbt inspirerar mig. Som Conor McGregor och boxaren Chris Eubank. Har såklart flera andra fighters som inspirationer.

 

Direktlänk till skribentens blogg här.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer