Nyhet

Josefine Lindgren Knutsson: ”Maten är lika betydelsefull som träningen”

…På förhand är denna viktklass en av SM:s jämnaste. Men jag tror att det är dags för ett tronskifte, jag tror att Josefine Lindgren Knutsson tar hem det.

Så skriver Jonathan Broberg i sin stora genomgång inför årets SM i thaiboxning. Josefine Lindgren Knutsson ställer upp i de svenska mästerskapen för andra gången. Hon tävlar i -51 kilosklassen, och enligt Broberg är hon årets guldtips i viktklassen.

Att Josse fastnade för thaiboxning har hon tränaren Sanja Trbojevic att tacka. Egentligen skulle hon fortsätta med kickboxning, men göra ett klubbbyte till Allstars. Där träffade hon Sanja, och efter det kom övergången naturligt.

Andra människor som tränar liknande sporter har större förståelse för att Lindgren är tjej och thaiboxare. Utomstående reagerar lite extra på att man som tjej utövar kampsport. Däremot tycker Josse att det faktiskt blivit allt mer vanligt, och det är kul att intresset hos tjejer växer.

Svenska mästerskapen är tillbaka i Stockholm, och det gör att Josefine känner sig lite extra taggad.

Absolut riktigt kul att det är på hemmaplan.

Under förra årets SM i Varberg föll Josefine i semifinalen mot Therese Gunnarsson, men hon tar med sig erfarenheten att komma in i turneringsformen där det krävs att man alltid är inställd på att gå match. För att ta sig hela vägen till SM-guld kommer Allstars-fightern att betrakta varje motstånd som lika tuffa oavsett vem hon får möta.

Jag ska köra mitt game och fokusera på mig själv.

Vad som lockar mig mest med tävlandet är adrenalinet man får och att man ständigt utmanar sig själv både fysiskt och mentalt.

Men den roligaste tävlingsupplevelsen är från London där Josefine gick sin första proffsmatch.

Man fick göra precis allt och utan skydd dessutom.

De som följer Jossan på sociala medier ser att hon intresserar sig för hälsosam mat och matlagning. Därför passar jag på att fråga vad har kosten för betydelse i hennes prestation.

Maten har blivit en stor del av min vardag och det är inte bara för viktens skull utan för prestationen och välmåendet. Maten är lika betydelsefull som träningen.

Många olika faktorer leder till inspiration för 21-åringen.

Att jag får utmana mig själv varje dag och se hur långt jag kan gå. Att jag testar mig själv fysiskt och mentalt. Och sen handlar det mycket om vilka man har runt om sig. Min tränare har alltid sporrat mig extra och fått mig att tro på mig själv ännu mer. Man blir inspirerad av nya saker varje dag men detta är det främsta.

 

Foto: André Ung

Direktlänk till skribentens blogg här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer