ArtikelNyhet

Isa siktar mot nytt SM-guld: ”Kul med SM i Stockholm”

I morgon startar SM i thaiboxning i Haninge i Torvallahallen. En av förhandsfavoriterna i -60-kilosklassen är Isa Tidblad Keskikangas, som gjorde ett formidabelt EM i höstas.

Isa Tidblad Keskikangas hade ett minst sagt divergerande år ifjol. Hennes VM-insats vill hon nog helst bara lägga bakom sig, medan EM i Split blev rena rama fullträffen.
– (skratt) Ja, VM var inte alls roligt. Men under hösten hittade jag en väldigt bra känsla som jag tar med mig nu till SM. Jag vill alltid prestera och vinna matcherna, men hoppas kunna visa upp bra thaiboxning och få ut mer av det jag vet att jag kan. Det är något jag försöker jobba på och hoppas det syns i matcherna.

Att SM går i Stockholm ser hon som något väldigt positivt.
– Det är jättekul att SM är i Stockholm i år. Det är inte ofta jag tävlar här så att min familj och vännerna får chansen att heja på mig känns roligt.

”Alltid svårt att vinna SM”
Det var också mycket snack om Isas alla viktbyten, på några år gick hon från -75kg till -60 – och här hör hon hemma, enligt henne själv.
– Minus 60kg känns som min vikt nu. Det gick lättare än förväntat med vikten på EM så varför inte fortsätta här när det gick så pass bra. Dessutom jag känner mig framförallt starkare i den här vikten, så hoppas att det visar sig nu på SM också.

De är sex i hennes viktklass under SM, där kanske framför allt Johanna Gustafsson och Zina Djelassi ser ut att vara de främsta utmanarna till Tidblad Keskikangas.
– Jag har inte mött någon av de i min viktklass tidigare, men jag känner till en del av dom. -60 är en av de största viktklasserna för tjejer i år och som sagt så är det alltid svårt att vinna ett SM. Jag fokuserar inte så mycket på motståndet redan nu, utan tar en match i taget när jag vet vem jag möter och när.

Text och Foto: budokampsport.se

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer