ArtikelNyhet

Superior Challenge 15: Papys efterlängtade returmatch från UFC

De möttes första gången i UFC under 2013 och nu får Stockholmspubliken möjlighet att se svensken Papy Abedi möta nyzeeländaren Dylan Andrews i en efterlängtad returmatch på Superior Challenge 15 den 1:a april i Eriksdalshallen.

Första mötet gick av stapeln i UFC Fight Night 27 den 28:e augusti 2013 i Indiana, USA. Papy inledde starkt och dominerade första ronden och även i andra ronden bibehöll han kontrollen och hade övertaget. Men någonting hände i början av tredje ronden som ledde till att Dylan lyckades avsluta dryga minuten in i rond tre. Det var Papys sista match i UFC men under förra året gjorde han comeback och vann över Bruno Carvalho i Superior Challenge 14.

Papys motståndare nya zeeländaren Dylan Andrews ”The Villian” kom in i UFC via The Ultimate Fighter. Dylan har ett record på 17-7-1 med ytterligare 3-1-0 i TUF, vilket betyder att han har gått mer än dubbelt så många matcher än svensken. Den här returmatchen blir ”The Villains” trettionde match i karriären och hans första match utanför UFC.

Som extrakrydda på den här matchen har Superior Challenge valt att göra det till en titelmatch i mellanvikt. Den regerande mellanviktsmästaren i Superior Challenge, Thales Leites, är fortfarande under kontrakt med UFC vilket gör titeln vakant. Enligt organisationens policy har Thales förtur att möta den då regerande titelhållaren i Superior Challenge i en titelmatch efter att han blir släppt från UFC.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Det är jätteroligt att vi fick till det här och jag ser fram emot mötet med spänning. Papy har längtat efter den här möjligheten och det känns extra kul att kunna erbjuda den här matchen till hemmapubliken i Stockholm.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer