ArtikelNyhet

Bea Malecki inför SM i thaiboxning i helgen: ”Jag gillar att armbåga folk”

En av svensk kampsports största genombrott ifjol stod Bea Malecki för då hon vann SM, VM och EM under sitt första landslagsår i thaiboxning. Med bara några få dagar kvar till ett nytt SM är Bea Malecki i en lite ny sits som etablerad stjärna.

-67-kilosklassen för damer i SM i Haninge i helgen har fyra namn på anmälningslistan. Ewyn Ates, Sofia Junttlia, Emma Johansson – och Bea Malecki. På pappret är den regerande världs- och europamästarinnan den med klart mest lyskraft kring sig.
– Jag mötte Ewyn ifjol, de andra känner jag inte ens till. Men det är jätteroligt att det kommer nya och det har på sätt och vis varit svensk thaiboxnings styrka de senaste åren. Det ska bli spännande.

Foto: Matilda Ritzén

Annars har Maleckis uppladdning inför SM varit allt annat än optimal. I december råkade hon ut för ett ryggskott och när hon för ett tag sedan drog till Thailand på träningsläger kom nya bekymmer.
– Jag fick ont i halsen och feber den första delen av lägret, när jag blev bättre blev jag matförgiftad. Så jag har kanske haft två veckors ordentlig träning inför det här SM:et. Det är ju inte bästa uppladdningen, men å andra sidan bröt jag näsan inför EM och det gick ju bra. Man får räkna med att allt inte går som man planerat.

“Jättekul att det är i Stockholm”
Bea har också varit öppen och tydlig med att det är mesta dels MMA som gäller. Men ännu har hon inte fått match.
– Jag vill ju köra thaiboxning också, men efter SM är det all in på MMA för min del. Men först ska jag fokusera på att försöka vinna ännu ett SM-guld.

På torsdag startar SM i Torvallahallen i Haninge och för stockholmaren Malecki är det en extra ingrediens att SM är på hemmaplan.
– Det är jättekul att SM är i Stockholm, och det är väldigt roligt att SM ska gå med armbågar också. Jag gillar att armbåga folk… kan man säga så? (skratt)
– Äh, du fattar vad jag menar, avslutar hon med ännu ett skratt.

Text& foto via budokampsport.se

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer