ArtikelNyhet

IRFA 11: Joel Moya inför debuten i Pro-MMA

27-årige Joel Moya har tidigare gjort stor succé inom amatör-MMA:n och har bland annat vunnit ett VM-silver. På lördag skriver han emellertid ett nytt kapitel i sin MMA-karriär, då han går sin första match i proffsregler då han möter Martin Fouda på IRFA på Berns.

Det är ett tag sedan vi hörde från Joel Moya. Han har inte varit i rampljuset på länge men på lördag på IRFA (läs mer här) på Berns är den forna VM-silvermedaljören redo för sin första match i proffsregler.

Själv ser han mycket fram emot en ny epok i sin MMA-karriär.
– Det har varit en fantastisk resa hittills  och jag har lärt mig mycket om mig själv. Jag har fått mycket lärdomar som jag har stor användning av och har träffat så många fantastiska människor hittills, och det är inte över än. Jag ser fram emot alla utmaningar jag ska ställas inför. Och känner mig helt redo för det. Allt har en början.
– Jag ser det som en kul utmaning  och ett naturligt steg. Och det är dags att göra vad man kan för att klättra på den rankingen också.

Vad betyder det för dig att få den här matchen på IRFA?
– Jag uppskattar förtroendet  av IRFA. Kul när matcherna skall livesändas och det känns proffsigt.

Vad kan du säga om din motståndare, Martin Fouda, och vilken typ av match kan vi förvänta oss på lördag?
– Han är väldigt tuff. Och jag har respekt för honom, dels för det faktum att han aldrig har tackat nej till en match.
– Jag tror på en taktisk men fartfylld match skulle jag vilja säga.

Det här är Joel Moya
Ålder: 27
Bor: Fiskebyn, Göteborg
Klubb: GBG MMA, Epic FC och Conde BJJ
Musik han helst lyssnar till: ”För tillfället är det mycket spansk musik och äldre hip hop.”
Favoritfilm: ”Det är ett par stycken men måste jag välja en är det Maffiabröder eller Pulp fiction.”
Skulle vilja tacka: Jensen Management, Ompu, GBG MMA, Epic FC, Söderströmkliniken
Finns här på Instagram: @flacomoya

Text via budokampsport.se • Foto av Acman Production

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer