ArtikelNyhet

IRFA 11: Titelhållaren Fouda är segerviss

Imorgon vankas det MMA-gala på Berns i Stockholm då det är dags för den elfte upplagan av IRFA, International ring fight arena. Idag klarades invägningarna för de som ska gå match i proffsregler av på Pure vid Stureplan. Titelmatchen i -62,1kg blir ett möte mellan Joel Moya och den erfarne Martin Fouda.

Martin Fouda har en gedigen kampsportsbakgrund, mest inom karate men även boxning och brottning. Han har också gått en handfull MMA-matcher, där han senast kommer ifrån förlusten mot Mohammad Babadivand i fjol.

”Jättekul med match i morgon”
Men inom IRFA (läs mer här) är han titelhållare och Fouda har inga planer på att släppa ifrån sig den.
– Det känns jättebra inför imorgon, jag är redo för den här matchen. Det ska bli kul att visa folk hur det fungerar på den här nivån.

Och Fouda ler lite extra över utmaningen som han ställs inför i och med mötet med Joel Moya, som bland annat har ett VM-silver inom amatör-MMA i bagaget.
– Det här är MMA, allt kan hända. Jag måste visa min motståndare respekt och jag är beredd på en bra och tuff match, men det kommer bli svårt att ta den här titeln ifrån mig i morgon. Jag måste visa alla motståndare respekt, även om han är ny inom proffs-MMA. Men det ska bli jättekul med match i morgon.

Text via budokampsport.se • Foto David Lagerlöf

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer