Nyhet

UFC återvänder till Stockholm 27 maj

UFC kommer äntligen tillbaka till Sverige och det blir i Stockholm.

Fightermag hade hört av flera källor internationellt att Sverige skulle få UFC i maj igen. Med tanke på det så skrev vi aldrig om Danmark och istället så gick vi ut och påpekade som enda media att Danmarks-galan nog var ett misstag.

Det var och är väldigt tveksamt att UFC skulle komma till Danmark då jag satt inne på uppgifter från flera internationella källor att UFC kommer till Sverige i maj. För att inte störa UFC:s förberedelser att komma hit så beslöt jag att vi  skulle invänta någon utländsk media att gå ut med ryktet. Nu när det skett och nyheten spridit sig som en löpeld kan vi bekräfta att UFC har seriösa planer angående att komma hit till Sverige 27/28 maj (med stor sannolikhet natten till 28onde annars rör det sig om en söndagsgala).

Det är värt att påpeka att UFC vid inte mindre än fyra andra tillfällen ändrat sina datum och vid minst ett tillfälle helt ställt in planerna på en svensk gala. Med det i åtanke vill vi uppmana er alla som inte bor i Stockholm att inte i dagsläget boka biljetter till huvudstaden riktigt än.

Alexander Gustafsson är en rimlig kandidat att fightas i huvudmatchen. Det är flera svenskar som snart går match också som kan tänkas kunna gå i maj. Vi har även en fighter som David Bielkheden som gått en hel radda segrar i rad och som ska gå match 1 april på Superior Challenge. Vinner han den matchen torde han ligga väldigt bra att få ett nytt UFC-kontrakt och bli den första svensken som får ett nytt UFC-kontrakt efter matcher utanför organisationen.

Galan i Stockholm är alltså inte officiell ännu och ska ses som ett rykte – om än ett trovärdigt sådant.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer