Nyhet

Sofia Olofsson vann IWGAs ”Athlete of the Year 2016”

Sofia Olofsson röstades idag fram till IWGA Athlete of the Year 2016! Den 28-åriga Muaythai-fightern vann loppet med stor marginal och toppar omröstningen med övertygande 15816 röster.

 

Allt som allt röstade 40 203 sportfantaster över hela världen i Athlete of the Year och Sofia Olofsson vann 39% av rösterna. Förra året vann Sofia Olofsson guld (viktklass 54 kg) på IFMAs muaythai-VM på hemmaplan i Sverige. Sofia valdes även till bästa kvinnliga idrottare på VM. Hon hade tidigare blivit den första kvinna att kvalificera sig för World Games 2017 i Wroclaw, Polen, efter att ha vunnit guldmedalj på IFMA Muaythai Royal World Cup i Bangkok, Thailand 2015.

– Det känns otroligt att få så många röster! Jag skulle vilja tacka alla inom Muaythai, samt alla mina supportrar från Sverige och resten av världen. Jag vill även tacka IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) och WMC för att ha stått bakom mig i detta och stött mig på Facebook och Instagram. Det känns bra att få bekräftelse för allt mitt hårda arbete. Jag är otroligt glad just nu och jag ser fram emot World Games i Polen i sommar!

Stort grattis från oss alla på Fighter Magazine!!!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer