ArtikelNyhet

Kampsportare uppmärksammas med olika prisutnämningar

Fler och fler kampsportare blir hett villebråd för olika typer av utmärkelser och bara den senaste tiden har ett antal tunga priser och nomineringar tillfallit kampsportare. Tyngst är Patricia Axlings nominering till Idrottsgalan. Men här är ett par andra stora kampsportsutmärkelser.

Irman Smajic, MMA, blev världsmästare i amatör-MMA under sommaren och vann silver under European Open i Prag, och för det blev han nominerad till P4 Kalmars ”Sportkomet”. Här kan du läsa mer om den utmärkelsen.

Sofia Olofsson, thaiboxning, har varit med i en omröstning på Worlds games hemsida som heter ”Athelete of the year”, en omröstning som avslutades i morse och där Olofsson vann. Mer om det här.

Jujutsu-stjärnan Diana Halldén är nominerad till Årets idrottsprestation vid Jönköpingsgalan för sitt VM-guld ifjol. Hennes tränare Paul Persson är nominerad i samma kategori. Här kan du rösta fram Diana och Paul.

Rodrigo Silva, klubbledare för South Side Muaythai, blev på Haninge idrottsgalan utsedd till ”Årets idrottsledare” och på samma gala tilldelades Yousef Bouagar, också är från South Side Muaythai, fick ta emot ”Sarah Sjöström-priset”.
– Det är väldigt stort för mig att få ett sådant erkännande då det ger en sorts bekräftelse på tid och hjärta man lägger ner på att leda folk åt rätt håll. Viktigast för mig är att påpeka att en ledare blir bättre med ett team bakom sig som kämpar precis lika hårt och utan dessa vore det väldigt, väldigt svårt. Jag brukar säga ”vill du gå snabbt fram då går du själv, vill du gå långt så går man i team” och det är ett citat som jag försöker följa, säger Rodrigo Silva till budokampsport.se.

Text och foto: budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer