Nyhet

Pannie Kianzad är redo att gå match i Invicta på lördag

Sveriges mest framgångsrika MMA-fighter på damsidan gör sig redo i Kansas (USA) för att gå en ny match i Invicta.

Pannie Kianzad är grym! Hon är en förebild och hon är minst sagt en skicklig fighter. Nu kommer hon återigen gå en match i Invicta och hon möter ingen duvunge.

Pannie Kianzad (8-1) fick sin första förlust i sin andra match i Invicta där hon sprang på den skicklige Tonya Evinger (18-5) som dessutom är mästare i divisionen. Tonya har gått två matcher sen vinsten mot Pannie och de har resulterat i en vinst och en No Contest (där Evinger först förlorade mot Yana Kunitskaya på armbar, men det överklagades och Evinger fick rätt). Pannie har inte gått match sen september 2015. Men nu är hon tillbaka!

Det finns något hos Pannie nu som inte fanns sist. Det brukar kallas glöd och den måste finnas på den här världselitsnivån som vår svenska hjältinna befinner sig på.

Pannie möter Raquel Pa’aluhi som har ett inte helt smickrande record på 5-5 men som inte får underskattas. Hon har fallit på mållinjen några gånger och dessutom mött riktigt bra motstånd. Hon är främst en striker och brottare. Hon håller det gärna stående eller styr själv genom att hamna på topp efter en nedtagning.

Pannie är naturligtvis normalt sett bättre än Raquel men det är farligt att ta en sån erfaren person för lätt. Det lär knappast inte Pannie göra!

Fightermag önskar Pannie lycka till i fighten!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer