Krönika

Nytt år nya möjligheter som kampsportare

Har du någon gång funderat på att börja med kampsport? Det är aldrig försent.

Det finns gott om kampsportsstilar och klubbar som sysslar med kampsport i Sverige. Det är aldrig försent att sätta din första fot på en klubb och heller aldrig försent att återvända.


Vill du bli bra på att sparka högt kanske Taekwondo är något för dig?

Det svåraste med att börja träna någon form av kampsport är otvivelaktigt att komma ner en första gång till en klubb. Efter det är det svårt att återkomma gång 2. Efter det brukar folk hålla på ungefär en termin och det blir sen svårt att fortsätta efter det. En viss nivå är uppnådd och antingen passar stilen, klubben och träningsmetodiken eller inte. Men ofta handlar det nog ändå om personen som utövar själv.


Kanske är HEMA något för dig?

Alla som håller på med kampsport är inte proffs och många gör det för att det är kul. Somliga vill lära sig balans, få mer kontakt med sin egen kropp och andra vill utmana sig genom att mäta sig med andra. Somliga vill alla uppräknade saker. Det finns lika många skäl att kampsporta som det finns människor – det kanske är att ta i men många anledningar i alla fall.


Thaiboxning och Kickboxning är fartfyllda sporter som kanske är något för dig?

Vi på Fightermag har för avsikt att hjälpa dig hitta en klubb och även hjälpa klubbar att hitta medlemmar. Ni kommer få se mer om det under våren.


Karate är klassiskt och väldigt kul. Kanske något för dig?

Börja! Det är aldrig försent!


Grappling, exempelvis BJJ, är dynamiskt och kanske något för dig?

Listan på kampsporter är lång och det finns säkerligen något att hämta för dig.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer