ArtikelNyhet

Inför UFC 207: Nunes vs Rousey

Nu är det typ två veckor kvar till Ronda Rouseys hajpade återuppståndelse, då Amanda Nunes ska försvara sitt bantamviktsbälte. Dessutom ser vi fram emot titelmötet mellan två förstklassiga strikers: Cruz vs. Garbrandt.

Året avslutas på bästa sätt. Den 30 december ser vi UFC 207: Nunes vs. Rousey i Las Vegas. Ronda Rousey, denna olympiska judoka, hade som bekant tolv raka segrar där armbars delats ut som smågodis. Men under november i fjol satte Holly Holm stopp för segersviten.

Efter förlusten retirerade Rousey till skuggorna. I en senare intervju med Ellen DeGeneres berättade hon om självmordstankarna som uppstod efter förlusten, parallellt med att hon var UFC:s mest häcklade fighter. Under Rouseys frånvaro har bantamviktsbältet skickats runt från Holly Holm, till Miesha Tate och senare till Amanda Nunes (13-4). Brasilianska Nunes har svart bälte i jujutsu men vunnit nio av sina 13 segrar på KO/TKO.

Att Ronda Rousey (12-1) fått ny chans på titeln trots utdragen frånvaro har väckt tandagnissel, bland annat hos Cris ”Cyborg” Justino (17-1) som bland annat bjudit på denna syrlighet:

– Jag såg Ronda Rouseys skuggboxning, och skuggan vann.

Sannolik gameplan är att Nunes försöker hålla avstånd och bjuda upp till kickboxningsmatch, medan Rousey vill komma nära och än en gång nyttja sin grappling. Intressant i sammanhanget är att Nunes också är vass på att försvara sig från nedtagningsförsök.

Samma kväll ser vi också fram emot kampen om bältet mellan innehavaren Dominick Cruz (22-1) och Cody Garbrandt (10-0). Amerikanen Garbrandt har i nio av tio proffsmatcher levererat TKO/KO och är rankad femma i bantamklassen. Hans landsman Cruz anses vara en av UFC:s bästa stående fighters – räkna med utsökt striking den 30 december.

Huvudkort:

Bantamvikt (61 kg): Amanda Nunes vs. Ronda Rousey

Bantamvikt (61 kg): Dominick Cruz vs. Cody Garbrandt

Tungvikt (120 kg): Fabrício Werdum vs. Cain Velasquez

Bantamvikt (61 kg): T.J. Dillashaw vs. John Lineker

Preliminärt kort

Weltervikt (77 kg): Johny Hendricks vs. Neil Magny

Weltervikt (77 kg): Kim Dong-Hyun vs. Tarec Saffiedine

Weltervikt (77 kg): Mike Pyle vs. Alex Garcia

Flugvikt (57 kg): Louis Smolka vs. Ray Borg

Weltervikt (77 kg): Alex Oliveira vs. Tim Means

Mellanvikt (84 kg) Antônio Carlos Júnior vs. Marvin Vettori

Weltervikt (77 kg): Brandon Thatch vs. Niko Price

 

Och till er statistiknördar: Här är genvägen till siffrorna ni söker inför UFC 207.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer