ArtikelNyhet

Ny viktklass för damerna i UFC

Nu är det slut med blott två viktklasser på damsidan i UFC. Nästa år sker premiären för fjädervikt, men utan den tippade drottningen Chris ”Cyborg” Justino.

Nu är den alltså här: fjädervikt för kvinnorna i UFC. Något som länge efterfrågats av Chris ”Cyborg” Justino, ett givet toppnamn för viktklassen. Men istället står det klart att Holly Holm (10-2) och Germaine de Randamie (6-3) gör upp om titeln under UFC 208 den 11 februari. Cyborg har tackat nej till två titelmatcher, där hon skulle åtta veckors förberedelse.

– Uppenbarligen har detta inget att göra med viktnedgången. Jag vet inte vad det handlar om, så det ska vi försöka lösa, säger Dana White via MMAFighting.com

Cyborgs senaste match var vinsten mot Lina Länsberg, efter en tuff weight cut. Cyborg har två matcher kvar på UFC-kontraktet, den dåliga stämningen har varit påtaglig i hennes öppna kritik:

”In my last weight cut I almost died. I was in the bathtub cutting weight, and I thought, ‘I will die in this bathtub.’ It was the worst weight cut in my life. My nutritionist George Lockhart, who, by the way, is a UFC employee, didn’t do an effective job with this birth control pill he indicated saying that would help me. But thank God, in a war, I made weight, cutting 24 pounds in a week. My body was retaining a lot of water. The last time I spoke with George Lockhart was in the locker room before my fight. He disappeared after the fight. I’m not working with him anymore.

I got a call from the UFC offering me another catchweight fight, and I said I would not fight at this weight anymore. I needed a break to get my health back to normal because my body was weak, I was anemic.

After that, they invited me to fight again, but this time at my weight and for the belt, but with 10 weeks’ notice. Knowing that I was recovering, like I said, I told them I can fight anyone in March, but I need to take care of my body, and no mention of the fact that I’m dealing with severe depression and can’t have another brutal weight cut like before. This decision is more important than the belt or the division, I’m thinking about my health.”

Fjäderviktsdivisionen har alltså premiär under UFC 208 i New York den 11 februari. Holly Holm kommer dit med två raka två förluster bakom sig, Randamie har två vinster där hon senast besegrade danska Anna Elmose med ett välplacerat knä.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer