Svenskt medaljhopp i brottnings-VM

Just nu pågår VM i brottning i Budapest, i de icke-olympiska viktklasserna. En svensk brottare finns på plats.

Det handlar alltså om ett världsmästerskap i viktklasserna 71 samt 80 kilo, i den sistnämnda viktklassen finns svensk representation i grekisk-romersk stil. Alex Kessidis återfinns vanligen på Huddinge BK och på meritlistan finns ett silver från U23-EM.

– Det finns en bra medaljchans här. Alex är en ung brottare, en förstaårssenior, det här är hans första seniormästerskap. Det är såklart tufft men jag utesluter inte hans chanser: på en bra dag kan han göra en bra turnering, säger förbundskaptenen Mohammad Babulfath.

Under lördagen väntar invägningar, på söndagen kan du uppdatera dig här om Alex Kessidis resultat.

Huddinge BKs Christoffer Nilsson (silver) IK Spartas Robert Rosengren (guld) och Huddinge BKs Alex Kessidis (brons) poserar för en bild med sina medaljer efter finalen i herrarnas 75kg under brottnings-SM den 19 april 2015 i Malmö. Foto: Petter Arvidson

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer