ArtikelNyhet

Intervju med matchaktuella Pannie Kianzad: ”Jag kommer avsluta henne stående”

Utdragna skadebekymmer gjorde att hon övervägde att lägga av. Men nu är Pannie Kianzad (8-1) äntligen smärtfri, har en match i sikte och dessutom en ny klubb i ryggen.

Egentligen var planen att Pannie Kianzad skulle gå match i september, men till följd av en ledbandsskada i knät tvingades hon ställa in matchen. Hon har varit borta från buren sedan september 2015, då hon besegrades via TKO av Tonya Evinger.

– Jag funderade väldigt mycket på att lägga handskarna på hyllan när min rygg lade av igen. Men mycket har hänt sedan dess, och jag är inte den som lägger av på grund av skador och mentala påfrestningar. Jag ska gå ut som en champ. Jag är för första gången skadefri och smärtfri, på så vis har jag en annan självsäkerhet i mig och extra pondus, säger Pannie Kianzad.

Hon har också bytt bas för blott två veckor sedan, från Rumble Sports till Arte Suave i Köpenhamn.

– Det var både hårt och svårt men absolut det bästa beslutet jag gjort i min MMA-karriär, konstaterar hon.

Nu står det alltså klart att Pannie möter amerikanen Raquel Pa’aluhi den 14 januari under Invicta FC 21 i Kansas City. Raquel Pa’aluhi (5-5) är ett lilabälte i BJJ som dessutom är gift med en världsmästare i samma sport, Renato Canuto.

– Jag bara älskar denna matchup mellan mig och Raquel! Det är för dessa matcher jag älskar MMA: vi är båda starka och talangfulla, detta är verkligen en ”fight of the night”. Jag kommer avsluta henne stående.

Foto: Palle Schultz

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer