fbpx
Navigering
ArtikelNyhet

High Stakes Rosvalla: Bildkavalkad och resultat

I ett fullsatt Rosvalla Arena fick hemmapubliken se den obesegrade Erik Skoglund sänka Timy Shala i en match om den vakanta internationella WBA-titeln i lätt tungvikt. Dessutom vann Sven Fornling sin hittills största match och Mikaela Laurén är tillbaka i sadeln igen. High Stakes blev ett otroligt trevligt och välorganiserat boxningsevent.
Ett stort tack till Sauerland och Viasat för en fint arrangerad gala!
Fightcard och vinnare:
Patricia Berghult (Sverige) vs Monika Antonik (Polen)
Hampus Henriksson (Sverige) vs Przemyslaw Binienda (Polen)
Mikaela Lauren vs Szilvia Szabados (Ungern)
Naim Terbunja (Sverige) vs Sven Fornling (Sverige)
Erik Skoglund (Sverige) vs Timy Shala (Kosovo)
Patricia Berghult imponerade stort på vägen mot sin femte raka seger som proffs. Polskan Monika Antonik var chanslös och 22-åriga Berghult bjöd på en snabb och explosiv boxning som resulterade i ett flertal träffar.

Hampus Henriksson hade utlovat knockout, men fick nöja sig med en odiskutabel poängseger mot polacken Przemyslaw Binienda.

Mikaela Laurén var stark och kunde vinna kvällens möte mot ungerska Szilvia Szabados på teknisk knockout i sjätte och sista ronden. Matchen var Lauréns första sedan förlusten mot Klara Svensson i september.
Sven Fornling och Naim Terbunja hade haft chansen att tjafsa en hel del inför mötet. Så det var lite av ett hatmöte på proffsgalan där en nyinstiftad svensk mästerskapstitel stod på spel. I sjätte ronden var det redan klar ledning för Fornling och han vann sin hittills största match och tog hem det svenska titelbältet i Nyköping efter en imponerade seger. Naim Terbunja tog nederlaget riktigt hårt och passade på att tacka för sig i ringen och berättade att han slutar med boxning.
 
Drabbningen mellan Erik Skoglund och Timy Shala (21 segrar på 23 matcher) blev en jämn tillställning som mer och mer kantrade över till Skoglunds fördel. I den nionde ronden hade han en allt blodigare Shala i gungning – i den elfte och näst sista kom slutet. Skoglund sänkte Shala gång på gång, men när Shala föll den fjärde gången bröt domaren och Skoglund kunde lägga till seger nummer 26 till meritlistan – den 12e på knockout.
Med den interkontinentala IBF-titeln och nu det internationella WBA-bältet är nu Skoglund redo för de riktigt tunga uppgifterna. En stor titelmatch är nära. Han har två chanser att få en stor titelmatch nästa gång han går upp i ringen. Skoglund har nu rätt att möta den förre WBO-mästaren Robert Stieglitz. Men en världsmästartitel smäller högre. Efter segern över Shala är Skoglund förste utmanare till segraren i mötet mellan titelhållaren Nathan Cleverly, Wales, och utmanaren Jürgen Bremer, Tyskland. 
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer