ArtikelNyhet

Anna Elmose kastar in handduken för gott

MMA var Anna Elmoses utlopp för negativa känslor, men har nu blivit överflödigt. Den danska 32-åringen gjorde sin debut i UFC så sent som i år, men konstaterar att hon tappat sugen.

Anna ”Panda” Elmose var den första danska kvinnan i UFC-buren, hennes MMA-karriär blev kort och intensiv. Tidigare ägnade hon sig åt hästhoppning på hög nivå, men när hästen dog hanterade hon förlusten genom att traska in i en kickboxningslokal. Så småningom blev hennes bas Rumble Sports, där hon tränat mycket med svenska Pannie Kianzad.

Anna Elmose radade snart upp fyra raka vinster, bland annat i Cage Warriors. Hon plockades upp av UFC, där hon under 2016 förlorade mot både Germaine de Randamie och Amanda Cooper (hon har tävlat både i bantam- och flyweight). Den sistnämnda förlusten mötte hon med ett leende – bokstavligt talat.

– Jag log eftersom jag visste att jag förlorat fighten, och jag betalade priset i form av ett lyckligt liv. Man kan säga att jag förlorade fighten men vann i livet. Jag är en ny, välbalanserad person, säger Anna Elmose till mmaviking.com.

I en uppdatering på Instagram och på Facebook konstaterar Anna att hon helt enkelt tappat hjärta och hunger:

”I honestly had no idea until the fight, that I have lost my ”fighter heart”, and I really didn’t see it coming. I apologize to all I’ve let down, but I don’t have it in me anymore. I live a very good life now, and I’ve realized, that I don’t have anything to fight for anymore. At the age of 32, other aspects of life now make more sense to me, but I don’t regret a thing.”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer