ArtikelNyhet

Inför Battle of Botnia: Intervju med Fernando Flores

Tre dagar innan matchen på Battle of Botnia fick Fighter Magazine en intervju med den norrländske krigaren Fernando Flores.

Fernando Flores är född i Santiago, Chile. Uppvuxen i Lycksele i Lappland tillsammans med två hårt arbetande föräldrar. Livet präglades tidigt av idrott. Hockey och fotboll startade idrottskarriären, som idag har förvandlat Fernando en stigande stjärna på Sveriges MMA-himmel. Den relativt korta karriären har varit både intensiv och framgångsrik. Från första steget in i MMA-världen 2011 till SM-guld i -71 kg i amatör-MMA 2013.

– Jag gick in med målet att gå en proffs-MMA match inom tre år. Vid perioden hade jag precis fått barn, så om jag ville göra detta behövde jag gå in med hela hjärtat. MMA är en proffsport. Det var allt eller inget!

MMA-gymmet Renyi i Umeå har fostrat många bra fighters, där David Häggström och UFC-veteranen Tor Troéng är bland de mest namnkunniga. Den förstnämnde kommer även vid detta års upplaga av Botnia stå som Fernandos coach. En trygghet som talar direkt från hjärtat.

– David betyder mycket för min träning. Han ser detaljerna och är grymt bra på att lära ut. Han är kunnig och har bra erfarenhet av tävling. Vi studerar motståndaren, men överanalyserar inte. Därefter lägger vi upp en bra plan för träningen.

Efter en flitig amatörkarriär inom både MMA, shootfighting och brottning togs steget in i proffsburen, och där har framgångarna avlöst varandra. Lettländaren Edgar Skrivers anses vara en av de tuffaste motståndarna på Battle of Botnia, men Fernando går in med stort självförtroende och lugn.

– Vi har kört många “grispass”. Tuffa träningar med mycket svett och jag känner mig redo. Vi har en bra brottningsbas på Renyi och det har varit mycket hård sparring. Så jag känner mig stark, pigg och alert, bara kanske inte så mätt just nu, säger Fernando och skrattar.

Det är ingen hemlighet att UFC och möjligheten att tjäna pengar är målet för många MMA-fighters. Dörren står redan öppen, då ett antal svenskar redan fått möjlighet att fightas på den för närvarande största arenan.

– Självklart vill man till UFC, men Asien är ändå den stora drömmen. Jag skulle verkligen vilja fightas där. Asien är kampsportsmecka och alla stora legender kommer därifrån. Bruce Lee och Jackie Chan m fl. Det vore mäktigt.

Trots att de senaste matcherna varierat mellan domslut och submission, är varken målbilden eller planen förändrad sedan tidigare.

– Jag försöker att alltid gå på avslut, oavsett vad det är. Jag jagar inte knocken. Händer det, så händer det. På väg till buren är jag lugn, men någonting händer när jag står där inne. Jag vill bara slå motståndaren. I fighting måste du vara vaken. Jag litar på min kondition och min tävlingsrutin är en styrka. Jag kommer att göra detta till min match.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer