Nyhet

Patricia Axling nominerad till Idrottsgalan

Svenska Budo & Kampsportsförbundet har fått sin första nominerade idrottare till Idrottsgalan någonsin. Valet föll på thaiboxaren Patricia Axling som under 2016 vunnit både VM- och EM-guld. Axling är nominerad i kategorin Årets nykomling.

– Jag är helt chockad, jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt sjukt, säger Patricia Axling till budokampsport.se

Det var under VM i Jönköping som Patricia Axling, under sitt första landslagsuppdrag i thaiboxning, tog världen med storm. Det blev ett skrällguld av modell större. Men under hösten svarade Axling upp till VM-guldet och vann också ett EM-guld, detta otroliga 2016.

Nu har Axlings framgångar också nått juryn för Idrottsgalan. Idag presenterades de nominerade och Patricia Axling blir svensk budo och kampsports första nominerade till galans ordinarie priser någonsin.
– Jag är helt chockad, jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt sjukt.
– Det är en ära att bli nominerad och jag är så fantastsiskt glad för svensk kampsport. Jag själv har haft ett otroligt år, och jag vet inte vad jag säger nu… Jag är fruktansvärt glad, men kanske mest chockad, faktiskt.

För mer information, se idrottsgalan.se.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer