Nyhet

Thaiboxnings-EM: Pelle Bånghäll om framgångarna – sex svenskar i final idag!

Sverige har inte mindre än åtta tävlanden i final i EM i thaiboxning. Ett resultat som är historiskt bra. Förbundskapten Pelle Bånghäll ger sin syn på den fjärde tävlingsdagen, där fem av sju svenskar tog sig till final.

– Det här är redan nu vårt resultatmässigt bästa EM någonsin. Vi har aldrig haft så många framme i final. Samtidigt ska vi nu förädla det här läget vi har skaffat oss på bästa sätt, så än är vi inte helt nöjda, säger han till budokampsport.se.

Thaiboxningslandslaget fick tillslut med sig åtta finalister i EM på femton starter. Ett otroligt bra facit.

Förbundskapten Pelle Bånghäll är naturligtvis nöjd med dagen.
– Jag kanske börjar bli lite tjatig men vi vill ju alltid ha med alla vi ställer upp med. Men man ska veta att konkurrensen i det här skedet av turneringen är stenhård och det är otroligt många bra thaiboxare med.

Raafat Al-Malicki och Erik Berglund var de två som fick nöja sig med bronsmedaljer efter dagens tävlingar.
– Både Raafat och Erik gjorde bra matcher. Raafat mötte en otroligt duktig motståndare som var bättre helt enkelt. Erik gjorde en fantastisk första rond, men tröttnade i den andra och jag tycker att han också kan vara nöjd.

Vidare till final tog sig i tur och ordning Isa Tidblad Keskikangas, Erica Björnestrand, Magnus Andersson, Anna Strandberg och Simon Ogolla.
– Samtliga svarade för väldigt fina matcher. Och jag tycker att det här säger något. Vi vet att vi har varit fantastiska på damsidan en längre tid nu, men när vi får två killar med till final och både Erik och Raafat är nära finaler kan vi konstatera att vi har gått framåt mycket också på killsidan.


I dag brakar finalerna i thaiboxnings-EM i Split i gång. Sex svenskar är med i dagens finalpass och det handlar om dessa.

Patricia Axling mot Laura Judit, Ungern (-57kg)

Erica Björnestrand mot Svetlana Vinnikova, Ryssland (-63,5kg)

Bea Malecki mot Rabia Celik, Turkiet (-67kg)

Anna Strandberg mot Anna Tarasova, Ryssland (-71kg)

Angela Mamic mot Irina Larionova, Ryssland (-75kg)

Och i B-klass är också Johan Anderson i final, där han möter Dmid Safdari i -81kg.

Finalpasset inleds klockan 15.00.

Text: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer