fbpx
Navigering
Nyhet

Knockoutmaskinen Adrian ”Gäddan” Granat försvarar sin titel i Malmö

Vårt mesta tungviktshopp, Adrian ”Gäddan” Granat, har en imponerande svit – 14 segrar, varav 13 på knockout – och ännu ingen förlust. Nu senast vann ”Gäddan” IBF:s internationella titel i tungvikt och nu är det dags för titelförsvar – på hemmaplan i Malmö.
Det är den 15 oktober och Adrian ”Gäddan” Granat är framme vid sin tuffaste match hittills i karriären. Den 40-rankade Malmöboxaren skulle för första gången gå en match över 12 ronder i proffsgalan i Hamburg. En match om ett IBF:s kontintentala titel mot tysk-kandensaren Franz Rill. I pressen hade ”Gäddan” gått ut och sagt att fighten skulle vara i högst åtta ronder. Matchen tog slut i den sjätte ronden. Kort efter segern gick promotorn Erol Ceylan ut i ett pressmedelande att ”Gäddan” ska försvara sin titel på en gala i Malmö.

– Det är många som har efterfrågat en match i Adrians hemstad. Många svenska boxningsfans är uppspelta över att ha en svensk tungviktare av världsklass, säger Ceylan.

Vem som står för motståndet är inte ännu officiellt än, men galan är planerad till februari.

– Det kommer bli fantastiskt att återvända till Sverige. Jag startade min karriär i Sverige och gick mina två första matcher där. Sverige är det bästa landet i världen och intresset för proffsboxning växer snabbt vilket är fantastiskt, säger Gäddan i ett pressmeddelande.


Fakta – Adrian ”Gäddan” Granat

”Gäddan” började boxas som 13-åring på Winning Boxing Club i Malmö. Som sjuttonåring vann han guld i svenska mästerskapet 2009 och vann guld igen i 2012. Granat blev proffs 2013 och tidningen Boxing News listar honom som en av de fem mest lovande tungviktsboxarna världen.

Född: 1991, uppvuxen i Slottsstaden, Malmö

Mått: 203 cm lång och väger 118 kilo.
Stats: 14 vunna matcher med 13 knockouter!!!
Och så den självklara frågan. Varför smeknamnet Gäddan?
– Det var min tränare Bert (Johansson-Munk) som tyckte att jag högg snabbt som en gädda. Nu vet inte ens mina kompisar vad jag egentligen heter. Det är alltid bara Gäddan, berättar ”Gäddan” på aftonbladet.se
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer