Badou Jack i ”unification fight” mot James DeGale

Den 30 april gick den svenske boxningsvärldsmästaren Badou Jack sin senaste fajt. Det slutade oavgjort mot kanadensaren Lucian Bute i en skandalmatch där svensken ansågs ha blivit bortdömd och där det efteråt framkom att motståndaren Bute var dopad. Men nu är Badou klar för en ny titelmatch.

Nu får alltså Badou det som han önskat hela tiden – chansen att gå upp mot britten James DeGale i en match där bältena i WBC och IBF i supermellanvikt ligger i potten. DeGale har gått 24 matcher, där han vunnit 23 (14 på knock) och gått en oavgjord. Han vann OS-guld i mellanvikt, 2008, men det är inget som bekymrar Badou.

– Jag är lite större och starkare samt har bättre teknik. Han är snabb och lite ”all over the place”. Jag kommer ta honom, inga problem, säger en självsäker Badou till TT.

Matchen går av stapeln den 14 januari och det mesta talar för att den kommer att hållas i Barclays Center i Brooklyn, New York.


Fakta – Badou Jack
Jack föddes 1983 i Stockholm , men bor numera i Las Vegas. Han började boxas först som 18-åring, år 2001, i Djurgårdens IF. 2007 blev han utnämnd till årets boxare av Svenska Boxningsförbundet. Han har boxats professionellt sedan år 2009.
Vikt: 76 kg Viktklass: Supermellanvikt Längd: 1,85 m Räckvidd: 1,85 m
Slagställning: Ortodox
Titlar: Världsmästare (WBC) i Supermellanvikt sedan 24 april 2015
Matcher: 20 vinster (12 på KO/TKO) 1 förlust

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer