Nyhet

Kickboxnings-EM: Zina Djelassi tog hem Sveriges första vinst

Dag två i kickboxnings-EM är nu till ända. Efter hela fem förlustmatcher, med gårdagen inräknad, vände det äntligen för Sverige då Zina Djelassi tog hem en strålande seger med hela 3 – 0 mot Diana Franke från Kroatien.

Sveriges sista tävlanden för dagen, Zina Djelassi, överraskades först av motståndaren Diana Frankes väldigt sidostående taekwondoliknande position. Dejlassi hämtade sig dock snabbt från förvåningen, plockade bort sidosparken och hittade tillbaka till rätt avstånd. Hon fortsatte sedan att sätta fina slagkombinationer och behöll ringkontroll i alla tre ronderna. Zina Djelassi gick således segrande ur matchen med resultatet 3 – 0.

Även Malin Dahl gjorde en stark insats i sin match mot Myra Winckelmann från Österike, när hon dominerade helt i de två första ronderna. Winckelmann lyckades dock vända matchen till sin fördel och kvitterade till lika under rond tre. I absolut sista sekunden tog hon sedan den avgörande poängen, vilket ledde till en oturlig förlust för Malin Dahl.

Både Jonas Berglund och Oliver Axelsson kämpade på bra, men räckte inte riktigt till i sina matcher mot moldaven Denis Talesman och polacken Wojciech Kazieczko. Båda matcherna slutade med poängförlust efter tre ronder.

Text: Eva Hedman
Foto: Jörgen Jönsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer