Nyhet

Battle of Botnia 6: Umeåfighter söker ännu en utmaning

Hemmafightern Fernando ”El Toro” Flores går match på Battle of Botnia den 10 december och han gör det i en riktigt tuff match mot den meriterade fightern Edgar Skrivers från Lettland. En utmaning där Umeåpublikens stöd kan bli avgörande.

Flores har ett otroligt driv och en orubblig vilja i sina matcher och kan därför vara en riktig mardröm att möta. Skrivers är dock helt klart mer meriterad och har avslutat sina motståndare i 8 av 12 matcher och blir definitivt en stor utmaning för Flores.

– Fernando är den typ av fighter som behöver en utmaning för att prestera och med Umeåpubliken som stöd så har han alla chanser att ta hem segern, säger Tor Troéng, arrangör bakom galan.

Flores gick senast match i juni 2016. Då gick han upp en viktklass och tog sig an den högt rankade svensken Michel Ersoy från Stockholm och ansågs som matchens underdog. Det lyckades han vända till sin fördel och efter tre ronders dominans stod Flores som segrare och nu söker han alltså en ännu tuffare utmaning.

– Fernando är på god väg att slå sig in som en av Sveriges bästa fighters i 61-kilosklassen. Med en vinst över Skrivers så närmar han sig de största arenorna med stormsteg. Det är det vi kommer få se honom kämpa för den 10 december, menar Troéng.

Kampsportsgalan Battle of Botnia har genomförts i fem upplagor 2009-2012 och 2015 och galorna har sammanlagt lockat över 9 000 personer till läktarna och publiken har bjudits på uppemot 50 matcher med flera världskända utövare.

Vidare fortsätter Battle of Botnia aktivt arbeta för att främja möjligheten för såväl lokala som kvinnliga utövare samt erbjuda den norrländska publiken på MMA i världsklass.  

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer