Nyhet

Förbundskapten Pelle Bånghäll om EM:s första dag

Efter EM:s första dag kunde det konstateras att Sverige fick med sig fem vinster på sju försök. Så här tyckte förbundskaptenen om första tävlingsdagen.

– Fem segrar av sju möjliga är bra naturligtvis, säger han till budokampsport.se

EM i thaiboxning drog i gång idag och det blev en intensiv första tävlingsdag för svenskt vidkommande. Sju tävlande var igång, fem vann sina matcher.

Förbundskaptenen Pelle Bånghäll tog till positiva ordalag efter dagen.
– Det är bra, naturligtvis. Vi vill ju ha med alla förstås, men de som åkte ut föll verkligen med flaggan i topp. Både Therese Gunnarsson och Mario Cartagena gjorde bra matcher, men hade inte riktigt marginalerna på sin sida idag.

Pelle, är det något du tar med dig särskilt från dagen?
– Jag tyckte Isa gjorde väldigt bra ifrån sig. Hon prickade in teknikerna och såg bra ut i en ny viktklass igen. Hon har alltså gått från -75 till -60 på två år. Hon var en riktig sniper idag. Även Magnus Andersson och Erik Berglund gjorde fina matcher och i b-klassen vann Jaffar Al-Qashami och Johan Andersson sina matcher, båda vann stort och imponerande.

Vad har du för känslor inför fortsättningen?
– Det är bara bra känslor. Som vanligt kommer vi ta en hel del medaljer, det är bara frågan om att förädla de så mycket det bara går.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer