Nyhet

Thaiboxnings-EM: Summering av dagens drabbningar

EM startade för svensk del med en förlustmatch, men sedan var det mestadels vinster. Nedan hittar du resultaten för våra tävlande i Split, Kroatien.

therese_gunnarsson_1

Först ut av svenskarna i EM var Therese Gunnarsson som inte hade marginalerna på sin sida mot ryskan Galina Popova i damernas -51kg. Ryskan hade ett litet grepp efter den första ronden, den andra var väldigt jämn och i den tredje hade Gunnarsson ofta god press på Popova. Trots det tilldömdes ryskan segern, med 2-1 (29-28).
– Jag kände att jag gjorde det vi hade pratat om innan. Jag var lugn och distinkt i mina tekniker och jag kände själv att jag hade henne. Jag var helt säker på att jag hade vunnit, säger Gunnarsson till budokampsport.se efter förlusten.

magnus_andersson_0

Magnus Andersson gjorde en storstilad EM-debut i herrarnas A-klass -71kg. Svensken var totalt dominant och innan domaren bröt matchen hade slovenen Ziga Gril tvingats till två räkningar.
– Det är jätteskönt att vara inne i turneringen. Jag kände att jag fick in mina tekniker och samtidigt blev jag knappt träffad själv. Det var en perfekt start.

Framför allt hotade Andersson Gril med sina långa högersläggor till träffar.
– Ja, det är skönt att få in dem och han hade inget svar på det. Jag är bara jävligt glad just nu, säger Andersson till budokampsport.se.

isa_tidblad_keskikangas_em

Efter att ha fått respass i första matchen i VM var det en taggad Isa Tidblad Keskikangas som tog sig an ryskan Ekaterina Vinnikova i -60kg. Och det blev en tung svensk seger, med sympatier från alla tre domarna.
– Jag ville sparka mycket för jag visste att hon gillar att fånga benet, och då sedan skulle jag gå på med nya tekniker efter det. Det fungerade och jag kände mig väldigt stark. Det var skönt att komma förbi första matchen med tanke på hur det gick i Jönköping, säger Isa som nu är klar förIsa är nu klar för kvartsfinal, säger Isa till budokampsport.se efter segern.

jaffar_al_qashami

Det blev en tillsynes enkel resa för Jaffar Al-Qashami i premiären av herrarnas B-klass -60kg. Alex Valentin Herceg från Ungern hade inte mycket att sätta emot och domaren att bryta matchen i den andra ronden då svensken via en armbåge startade det som blev en kanonad av tekniker mot ungraren.
– Jag vann och det känns bra. Jag var jättenervös innan matchen. Jag hade svårt att tänka och det tog lite tid att komma in i matchen. Det var en bra seger, en perfekt start, säger Jaffar till budokampsport.se

mario_cartagena

Länge har veteranen Mario Cartagena fått vänta på sin landslagsdebut. Men när den väl kom förlorade Cartagena mot Ali Batmaz från Turkiet i herrarnas A-klass -67kg.

– Det knöt sig tyvärr. Jag försökte, men jag var slö och för plattfotad idag. Jag försökte att ändra lite i taktiken under match, försökte hitta öppningar men det låste sig. Det var helt underbart att få göra landslagsdebut, det kommer betyda mycket för mig, synd bara att jag skulle göra en så dålig match, säger han med tydliga blandande känslor till budokampsport.se.

Cartagena hyllade lagsammanhållningen efter förlusten.
– Det är ett fint gäng och det har varit härligt att få vara med och göra den här resan. Alla försöker hjälpa varandra och vi har väldigt roligt. För mig som har hållit på länge med thaiboxning betyder det mycket att äntligen ha fått vara med.

johan_andersson_2

Johan Andersson från Malmö fick en drömstart på EM i Split. Han detroniserade slovenen Drobe i herrarnas B-klass -81kg. Domarna gav samtliga tre ronder till svensken, 30-27, men trots det gav Johan sig själv en känga efter matchen.

– Jag gjorde ändå en okej match, jag är inne i turneringen nu och det var skönt att vinna. Jag kände att jag var steget före honom hela matchen, därför är det lite synd att jag inte får ut allt av det jag kan idag, berättar Johan till budokampsport.se

erik_berglund_1

Det blev i det närmaste den perfekta starten i EM för Erik Berglund. Smålänningen gjorde en prickfri insats och eliminerade fransmannen Ulrich Emmanuell med domarrösterna 3-0, 30-27 i poäng över matchen. Det blev inte precis en nagelbitare – svensken var för bra för fransmannen och redan i första ronden hängde ett avslut i luften.
– Jag fick honom rejält groggy och jag kände att det här skulle gå min väg. Jag ville hålla mig lugn, vi har jobbat på just det, och pricka med långa tekniker från distans, säger Erik till budokampsport.se

Och den matchplanen föll således också väldigt väl ut.
– Han hotade inte särskilt och det var skönt att gå vidare. Jag tyckte att jag hade lite domarna emot mig i Jönköping så det var härligt att vinna den här matchen istället. Nu siktar jag högst upp, mot guldet. Det finns inget annat i mina tankar nu.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén/Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer