Artikel

UFC: Den nya ledningen sparkar vilt

Sedan dess att UFC fått ny ledning har det onekligen varit många som fått gå från bolaget. Nu har det kommit fram att 15 % av personalen ska bytas ut och nya ska in.

Namn som Joe Silva (matchmaker), Marshall Zelaznik och Garry Cook är några av de som fått/får gå.

Det är främst olika mellanchefer och content-ansvariga som får gå nu när de nya ägarna WME-IMG förnyar. Det är många av de med ansvar över Asien, Europa och liknande som inte längre kommer fortsätta med UFC.

WME-IMG har svarat att de kommer förnya sig och UFC mycket och det både skrämmer och lockar att de utlovar att de ska ”ge fansen de matcher de vill ha”. Kritikerna menar att det kommer uppstå ännu fler situationer likt den med Jose Aldo som är förbannad över att han inte fick en direkt rematch mot Conor.

marshall-zelaznik

Marshall Zelaznik har jag länge ansett vara en av UFC:s absolut viktigaste. Han började sin bana i Europa med ansvar för UFC:s satsning här och gick sen vidare till att jobba i USA med att lansera och fylla Fight Pass (UFC:s egna ”Netflix” för MMA) med material.

Jag lärde känna Marshall för ett antal år sedan då han var chef i Europa och han visade alltid stor respekt för den svenska scenen och hade kanske inte alltid full koll på alla lokala sajter, men han kände ändå till häpnadsväckande mycket . Marshall var viktig för UFC. Klart mycket viktigare (enligt mig) än sina efterföljare som mer eller mindre utförde det arbete Marshall lagt grunden för. Då Garry Cook alltid hade en tendens att se amerikanarna i ZUFFA (som ägde UFC) som lite aroganta var Marshall mer öppen för alla och verkade aldrig dömande.

Under loppet av tre dygn har UFC gjort sig av med bortåt 70 personer (siffran är inte bekräftad – det kan vara fler).

Marshall har nu valt att gå ut och berätta om sina 10 år i UFC till MMAFighting och han säger såhär:

The last 10 years with the UFC have been an incredible ride. I was so lucky to work with the smartest, most creative and hard-working people in sport for a decade. It is those day-to-day relationships with my co-workers, fighters and all of our partners that I worked with that I will miss the most.

When I left iNDEMAND to join the UFC in 2006, some of my friends wondered if I was making a mistake. But — like many of us who were around back then — I believed the UFC would take its place among the greatest sports leagues in the world, if only we could get people to pay attention. Ten years on, I leave the UFC with a great sense of ‘mission accomplished.’

I was involved with some really cool initiatives at the UFC, and I’m very thankful for the opportunity to play a role in helping to grow the UFC and the sport of MMA. I’m looking forward to watching the sport continue to grow and will enjoy the fights now as big fan.

Och som alltid med slipade personer går han ut med fanan i topp och med ödmjukhet.

I wish the very best for everyone at the UFC under the new leadership from WME-IMG.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer