Nyhet

Rinkeby arrangerar grapplingtävling mot gatuvåld

Den 29 oktober äger en viktig grapplingtävling rum i Rinkeby.

Submit 2 är en grapplingtävling i Rinkeby som har taglinen: Grappling vs. Gatuvåld.

Kampsport har länge kämpat mot gatuvåld. Somliga tycker det är märkligt hur det hänger ihop men för de flesta som håller på är det inte det. Att få in folk på kampsport innebär i nästan alla fall att fokus flyttas från att bruka våld på stan till att istället ta ut sig på klubben.

Tävlingen är ett ställningstagande mot gatuvåld och toppfighters inom svensk och internationell grappling kommer göra upp om 30 000 kr i prispengar.

hamza_bougamza

Ortens Favorit Hamza Bougamza är inte direkt känd för sin grappling men han kommer delta i tävlingen. Hamza har sedan han börjat med MMA visat på stor talang och då han tränar grappling med riktiga toppnamn samt legendaren Alan Finfou ska det förstås bli väldigt kul att se strikern Hamza backa upp sin ort och ändamålet med tävlingen!

I ett pressutskick berättar arrangören vad bakgrunden är med tävlingen:

Tanken med tävlingen är att manifestera mot gatuvåldet och samtidigt försöka locka fler unga utövare till etablerade kampsportsklubbar för en meningsfull fritid i stimulerande och trygg miljö. Detta genom att bjuda på underhållande och spännande fighter som väcker intresse för kampsport – inga konstigheter.

Vi på Rinkeby Jiu-Jitsu vill dra vårt strå till stacken i kampen mot gatuvåldet genom att erbjuda gratis kampsportsträning till ungdomar mellan 15-18 år. Vi finns på Reactor Ungdomens Hus i Husby. För mer info kontakta oss, info@rinkebybjj.se.

Prispengar på 30000 KR

Inom grapplingen är det inte alltid prispengar alls så att det delas ut pengar är förstås kul. Snabbaste lås 5000 kr, bästa klubb 5000 kr, bästa fighter herrar 5000 kr, bästa fighter damer 5000 kr. Vinnaren av superfighten belönas med 10000 kr. Utöver prispengar delas priser ut från Gymgrossisten till vinnarna i samtliga viktklasser.

Regler

ADCC:s internationella pro- regler och viktklasser gäller. Dispens för tävlande 16-17 år ansöks om via SWFF, kontakt@subwrestling.se. Grappling-shorts, tights och rashguards utan dragkedjor och fickor, suspensoar som inte innehåller några metalldelar är tillåtna.

ungdomens-hus-red

Fakta

Datum: 29/10
Invägning: kl.9.00-10.00
Matchstart: kl.10.15
Plats: Rinkeby Ungdomens Hus, Rinkebystråket 13, 163 71 Spånga.
Entré: gratis inträde för publik

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer