Nyhet

Dags för ännu en upplaga av Escalate i Nyköping

En av Sveriges största amatör-MMA-tävlingar, Escalate i Nyköping, återkommer i morgon. Intresset för galan har växt successivt och imorgon har arrangören till och med fått tacka nej till ett 30-tal tävlanden.

– Vi har sagt att 60 får match, men det var 96 som hörde av sig om match, säger arrangören Ulf Silverbern till budokampsport.se

Escalate har snabbt vuxit till en institution inom svensk amatör-MMA. Tävlingen arrangeras i galaform och i en mysig miljö.

Arrangör Ulf Silverbern berättar att det är betydligt enklare att arrangera Escalate idag än när galan startades.
– Idag får vi jättebra stöd från kommunen och lokalpressen är positiv till det vi håller på med. Dessutom har vi väl nästan tre gånger så många sponsorer idag. Vi försöker göra ett trevligt och roligt event att titta på.

”Fått tacka nej till fighters”
Dessutom har Escalate vuxit i idrottarnas ögon också. Så mycket faktiskt att tävlingsledningen fått tacka nej till ett 30-tal fighters.
– Vi har sagt att 60 får match, 30 matcher är det vi max kan ta in, men det var 96 som hörde av sig om match. Det tar helt enkelt för lång tid om vi ska ta in fler matcher än så här, så vi har tyvärr fått tacka nej till en hel del.

Escalategalan kommer, precis som förut, att hållas på anrika Träffen i Nyköping.
– Jag tror att om vi kommer ur källarlokaler och sporthallar så lyfter det också sporten i stort. Det blir lite lättare att nå ut till fler intressenter helt enkelt.

Matchkort och mer information hittar du här!

Text: Jonathan Broberg

Foto: Akira Öberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer