Nyhet

Svenska mästerskapen i MMA 2016 – Datum & info

Årets Svenska MMA-liga är i full gång, och SM i MMA är bara ett par månader bort. Viktigt att veta är att begreppen amatör-MMA och shootfighting har ändrats lite. Amatör-MMA heter numera MMA Klass-A och Shootfighting MMA Klass-B.

Det som många inte vet är att Svenska MMA-ligan ger poäng för varje match. Dessa poäng är viktiga för att kunna kvalificera sig till SM. Poängen utgör rankningarna i alla viktklasser, och det är endast de fyra första i varje viktklass som blir kvalificerade till SM.

SMMAF skickar ut mail till de berörda om deras SM-plats, och det är upp till fightern att se till att svara på mailet. Om mailet inte besvaras i tid så går SM-platsen till den som är rankad 5:a. Samma gäller vid skada eller sjukdom.

SM i MMA 2016 äger rum i Umeå Energi Arena den 9-10 december. Guldmedaljörerna i SM får en plats i landslaget 2017. Silvermedaljörerna blir också uttagna till landslaget, men får inte delta under alla tävlingar.

 

Foto: Christian Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer