Nyhet

Ryktet: Ronda Rousey återvänder

Dramatiken tätnar i damernas bantamvikt. Kvalificerade rykten tyder på att Rousey får chansen att återta bantamviktsbältet redan i december.

Enligt Fox Sports har Ronda Rousey erbjudits titelmatch mot Amanda Nunes på UFC 207 den 30 december, och att förhandlingar pågår. Rouseys tränare har också bekräftat att en comeback är på gång:

– Det finns en chans att hon ska ta tillbaka bältet i år, men inget är klart än. Vi vill tacka alla våra fans för tålamodet. När hon kommer tillbaka så lovar vi att det är den bästa Ronda Rousey ni någonsin sett, sa Edmond Tarverdyan till ESPN.com.

Även kampsportsjournalisten Ariel Helwani (som är sylvass på rykten) twittrade att allt mer tyder på Nunes vs. Rousey, och att förhandlingarna kommer vara klara i slutet av veckan.

Efter den hårda förlusten mot Holly Holm i november i fjol försvann ”Rowdy” för att slicka såren, både fysiskt och psykiskt. Under tiden har bantamviktsbältet vandrat från Holly Holm till Miesha Tate, och därefter till Amanda Nunes. Brasilianskan Nunes har ett stabilt stående game och svart bälte i jujutsu, medan Rousey som bekant utmärker sig som judoka.

Ronda Rouseys förmodade comeback är också lite av ett triangeldrama: även Cris ”Cyborg” Justino har länge hungrat efter en match mot Rousey. Under onsdagen publicerade Cyborg ett långt uttalande där orden var hårda.

”The ridiculousness of Ronda getting a title shot after a loss and a year layoff just goes to support the story that she was created by the media. […] But even with all of that marketing budget behind her, everyone has seen that she is not the best. […] Styles make fights, and that is the same reason Ronda is never going to accept a fight against me. She knows my punches, size, and aggression are too much.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer