Nyhet

Superior Challenge 14: Nya matchningar på kort varsel

Svenske Alexander Bergman tar sig an Bellator-veteranen Manuel Garcia och Sambo VM-silvermedaljören Dilmurod Movlonov möter Elio Caiaffa i sin proffsdebut

Det sker spännande saker nu såhär nära inpå Sveriges största MMA-gala för året: Superior Challenge 14.

Dessvärre var Wilfried Edmund tvungen att ställa in sin match mot Alexander Bergman efter att ha skadat sig och in kliver istället Manuel Garcia som fightats i bland annat Bellator.

Spanjoren Garcia är en riktig europeisk MMA-pionjär som började tävla som proffs redan 1995 (!) och som under sina 21 år som proffs inom MMA mött fighters som Dan Hardy, Fabricio Nascimento, Che Mills, Simeon Thoresen och senast Alex Reid i Bellator. Garcia tävlade i den absolut första Superior Challenge-galan under 2008 där han mötte Diego Gonzalez. Garcia började tävla i Judo som åtta åring och har svart bälte i både BJJ och Judo och är före detta Spansk Muay Thai-mästare. Han är en mycket erfaren fighter med 47 pro MMA-matcher och en farlig motståndare för hemmafightern Alexander Bergman. Stockholmaren som nyligen blev pappa är en otroligt stark Grappler och en av Sveriges framtidshopp inom sporten.

dilmurod-elio

Dilmurod Movlonovs ursprungsmotståndare Andreas Lindblad hade inget annat val än att ställa in sitt deltagande på grund av långvarig sjukdom. Italienaren Elio Caiaffa tar hans plats och före detta boxaren är något mer erfaren än vår hemmafighter. Dilmurod har svart bälte i Judo haft en väldigt framgångsrik karriär inom sporten. Dessutom har han erövrat en silver medalj i världsmästerskapen i Sport Sambo.

Babak Ashti, grundare Superior Group International säger såhär om de nya matchningarna:

Det är inte alltid man lyckas få till bra ersättare på kort varsel men den här gången har vi verkligen lyckats bra. Alexander mot Manuel har potential att bli riktigt bra och därför flyttas den matchen upp till Main Card. Jag har sett fram emot Dilmurods proffsdebut och jag tror att matchen mot Elio har potential att bli en av kvällens topp-matcher.

Superior Challenge 14 går av stapeln i Eriksdalshallen (Stockholm) den 8:e oktober.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer