Nyhet

Superior Challenge 14: The gentleman möter fransos

Simon ”The Gentleman” Sköld ställs mot Christopher Sengele på Superior Challenge 14 – Stockholm den 8:e oktober 2016 i Eriksdalshallen.

Simon blev nyligen pappa för första gången och har därför inte synts till i MMA-sammanhang under de senaste två åren. Men det betyder inte att han har varit inaktiv från varken träning eller karriären utanför MMA-buren . Numera syns han frekvent i olika mediala sammanhang både i TV och press som en positiv ambassadör för sporten MMA.

The Gentleman som har tre raka vinster i ryggen gå upp en viktklass från fjädervikt (-65,8 kg) till lättvikt (-70,3 kg) och ställs mot den tyngre Christopher Sengele från Old School Academy i Paris. Den något yngre och tyngre fransmannen har vunnit två av sina senaste tre matcher och gick sin senaste match i mars.

Den 8:e oktober på Superior Challenge 14 i Eriksdalshallen får vi se hemmafightern Simon ”The Gentleman” Sköld göra comeback i MMA-buren, i en tyngre viktklass mot Christopher Sengele.

Babak Ashti, grundare Superior Group International

– Simon är en publikfavorit och det är kul att han är tillbaka i MMA-buren. Jag träffade Simon för första gången när han var tjugo år och han är lika positiva och energifull idag som han var då. Han flyttade upp till Stockholm från Hultsfred för att satsa på sin fighting-karriär och idag är han väldigt framgångsrik och en positiv förebild för yngre generationer. Hans drivkraft för utveckling visar sig tydligt under matchsammanhang då han blir bättre inför varje ny utmaning. Idag är han en rutinerad och erfaren fighter med tuffa matcher bakom sig och det ska bli riktigt spännande att se hur han anpassar sig till den nya tyngre viktklassen.

Du köper biljett till Superior Challenge 14 här!!!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer