Nyhet

Jackie Chan får Oscar för sitt livsverk inom film

Jackie Chan kommer få en så kallad ”Honorary Governors Award” när det är möte för Oscarsstyrelsen i november.

Jackie Chan kommer onekligen upp sig lite i anseende nu när han mottar en Oscarstatyett som hyllar hans livsgärning inom film. Han säger själv att han är ärad och den första Kines som mottar en sådan här Oscar.

The Board of Governors of the Academy of Motion Picture Arts and Science har precis röstat fram att Jackie Chan, dokumentärfilmskaparen Frederick Wiseman, Castaren Lynn Stalmaster och klipparen Anne V. Coates blir hedrade.

Jackie Chan gjorde sin debut på vita duken som endast 8-åring och i utmärkelsen heter det att han blir hyllad för sin ”distinctive international career.” De fortsätter motivationen såhär:

He starred in — and sometimes wrote, directed and produced — more than 30 martial arts features in his native Hong Kong, charming audiences with his dazzling athleticism, inventive stunt work and boundless charisma,” according to the Academy’s news release. ”Since ’Rumble in the Bronx’ in 1996, he has gone on to enormous worldwide success with the ’Rush Hour’ movies, ’Shanghai Noon,’ ’Shanghai Knights,’ ’Around the World in 80 Days,’ ’The Karate Kid’ and the ’Kung Fu Panda’ series of animated films.

Jackie Chan är en av de högst betalade skådespelarna i världen vid endast 62 år anser han sig vara ung. Såhär kommenterar han själv utmärkelsen:

It’s been 56 years since I filmed my first movie when I was six, and I’ve worked on over 200 films to date,” the posting said. ”I’d like to say a heartfelt thank you to the Oscars for giving me this award of encouragement and recognizing my achievements while I’m still ’young.

Det är givetvis kul med en kampsportare som lyfter tjusningen med kampsport och stuntarbete som får ett sådant här ärofyllt pris.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer