Nyhet

MMA-Landslaget del 2 Africa open

MMA-landslagscoachen Anders Ohlsson rapporterar: Gårdagens resultat har ni ju redan fått hemma i Sverige och man kan konstatera att det inte hade kunnat gå så mycket bättre. Åtta av tio svenskar är med och gör upp om medaljerna under morgondagens finaler.

 

Däremot ställs vi inför en ny situation då svenskar möts i två av dessa finaler, Serdar möter Sebastian och Robin möter Christoffer. Dock ingen större dramatik, vi visste att den här dagen skulle komma och våra fighters är så proffsiga att de inte blandar in några särskilda känslor i det här. In och kriga, ge allt i buren och när krutröken skingras är allt som vanligt igen. Två polare och teamkamrater som gjort upp om vilken valör på medalj man får, that´s it!

IMG_9937-Redigera-Återställd

Resterande gårdag var lugn med lite grillning och allmänt trevligt slappande. Det blev relativt tidig sänggång då vi valde att åka på en gemensam safari idag. Vid halv åtta begav vi oss iväg tillsammans med några tävlingsansvariga från IMMAF samt det indiska landslaget. Efter nån timme kom vi fram till naturreservatet där vi bytte från minibuss till öppen safarijeep. Vi visste att det var stor chans att få se vilda djur men hade inte kunnat drömma om att komma djuren så nära. Otroligt häftigt att få se lejon, noshörningar, giraffer, zebror och bufflar i deras naturliga miljö. Vi avslutade med att äta på reservatets restaurang där jag testade en gasellgryta som var riktigt bra.

14152057_10154379314985185_320742481_o (1)

Ännu en grym dag där vi fick uppleva en del av Afrika och vi hann knappt komma hem därifrån innan det var dags att bege sig iväg igen. Nu till en större arena som ligger i närheten och där EFC 53 gick av stapeln. Raymond från sydafrikanska förbundet hade bjudit in oss till denna gala och den visade sig vara otroligt underhållande, riktigt proffsig produktion och grymt bra sittplatser.

14233588_10154379327715185_1018654798_o

I skrivande stund ligger de flesta fighters och sover. De checkade vikten och några justerade några gasellgrytsgram genom att bada så att allt är under kontroll på morgondagens invägning. Bingen väntar snart för mig med, ska ställa klockan på 05.00 för att sätta på bastun om ytterligare viktjusteringar krävs.

14202984_10154379359600185_964223266_o

Finalerna går på kvällen då arrangören vill få så mycket publik som möjligt. Passar oss alldeles utmärkt. Vi kommer kunna ladda upp med energi hela dagen och jag vet att våra fighters kommer gå in i buren taggade, redo och med översta steget på prispallen i sikte. Dags att sätta guldkant på det här afrikaäventyret!

GO TEAM SWEDEN!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer