Nyhet

UFC Hamburg: Peter rapporterar – del 1

Peter Kjällkvist rapporterar från UFC i Hamburg under hela kvällen. Här är rapport nr 1.

UFC-Hamburg, well Hamburg först. Jag känner två människor där- den ena dejtade jag för arton år sedan och den andra är min bäste väns kusin. Jisses vad de visade runt mi under den lilla stund vi kunde hänga. Hamburg känns som ett Köpenhamn i större format, men sedan kommer jättehamnen där kusinens restaurang ligger. Bra uppladdad med härlig färsk havsmat bär det sedan av till Barclaycard arena.

Kollegial stämning bland journalisterna både skandinaviska och inte minst belgarna och fransmännen som hjälper en tveksamt trippande rookie på plats.
Första matchen mellan Rustam Khabilov och Leandro Silva känns på pappret för bra för att gå som prelim. Khabilov skulle egentligen ha mött Reza Maddog Madadi här, men den senare fick dra sig ur. Istället är det Silva som kliver in. Hård Thaibakgrund och fyra vinster på sina fem senaste fighter. Khabilov är dem mer etablerade med 19 vinster och tre förluster.
Khabilov är rimligen favorit, men håller Silvas take down defence kan det bli mer ovisst.
Sambo och brottning mot Thai på papperet och Khabilov inleder med att styra med low kicks. Silva försvarar första takedownförsöket och får in en bra kombination strax därefter. Dumt nog följer han med Khabilov ner på mattan när han har överläge. Hade inte ronden tagit slut där hade Silva varit i farligt läge.
(forts följer)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer