Nyhet

”Inside: Alexander Gustafsson” – Viaplay lanserar sin första originalserie för kampsport

Onsdagen den 31 augusti har Viaplays första originalserie för sport, ”Inside: Alexander Gustafsson”, premiär i Sverige. Miniserien ger tittarna en unik inblick i ”The Maulers” förberedelser inför hans UFC-comeback den 3 september.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är en av Sveriges mest omskrivna och hyllade idrottsprofiler. Men ända sedan han förlorade sin UFC-match mot Daniel Cormier för över ett år sedan har det varit en lång väg tillbaka mot toppen. Den 3 september i Hamburg gör han äntligen comeback när han möter Jan Blachowicz från Polen. 

”Alexander Gustafsson blir första profilen vi följer”

I den nya originalserien ”Inside: Alexander Gustafsson” kommer tittarna få en unik inblick i förberedelserna inför fighten, livet utanför oktagonen och hur han påverkades av att gå från hyllad till ifrågasatt. ”Inside: Alexander Gustafsson” kommer sändas i fyra avsnitt. Premiären är den onsdagen den 31 augusti, varpå ett nytt avsnitt släpps varje dag fram till den 3 september när Gustafsson möter Blachowicz i Hamburg.

– Sportdokumentärer har fungerat väldigt bra på Viaplay och användarna har uppskattat serierna Hard Knocks (NFL) och Road to Winter Classics (NHL). Det känns enormt spännande att nu lansera Viaplays första originalserie för sport där Alexander Gustafsson blir den förste profilen vi följer, säger Viaplays VD Jonas Karlén.

”Enormt kul att få vara först ut”

Alexander Gustafsson är mitt uppe i slutfasen på sin träning inför galan i Hamburg. Viaplays filmteam följer honom intensivt hela vägen fram till comebacken och dokumenterar alla förberedelser på nära håll för att tittarna ska få så stor inblick som möjligt.

– Det känns enormt kul att få vara först ut i Viaplays satsning på sportdokumentärer. Jag har alltid haft stort stöd från fansen, och jag hoppas att detta gör att fler får upp ögonen för UFC, säger Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Om Inside:

Dokumentärserien Inside: Alexander Gustafsson är den första originalproduktionen för sport av Viaplay. Miniserien kommer att sändas i fyra avsnitt. Produktionsbolag för serien är Katla Studios.

Se trailern här:

Sändningsinformation:

Avsnitt 1 – onsdag 31 augusti

Avsnitt 2 – torsdag 1 september

Avsnitt 3 – fredag 2 september

Avsnitt 4 – lördag 3 september

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer