Nyhet

MMA-SM till Umeå

Kampsportsgalan Battle of Botnia i Umeå utökas i år från en till två dagar av tävlingar. Nytt är att SM i amatör-MMA hålls utöver proffstävlingarna.

Förra året gjorde kampsportsgalan Battle of Botnia comeback efter några års uppehåll. Ribban höjdes och matcherna hölls i bur för första gången, vilket gav eventet en högre internationell status, eftersom buren är den officiella standarden i världen. Tidigare hade de kört matcherna i boxningsring.

Tor Troeng, arrangör bakom galan förklarar:

– Det kommer bli en idrottsfest över två dagar, där Sveriges bästa amatörer kommer att drabba samman med kval under fredagen och finaler på lördagen. Helgen avslutas med en fullspäckad proffsgala.

Battle of Botnia har som uttalat mål att fungera som en språngbräda till större organisationer för talanger – och då ses detta som ett perfekt tillfälle för amatörer att visa upp sig.

– I och med möjligheten att arrangera SM får vi även chans att hjälpa Sveriges bästa amatörer att ta steget ut i rampljuset.

Battle of Botnia är en kampsportsgala som tidigare genomförts i fem upplagor mellan 2009-2012 och 2015 där flera av galorna sålt ut. Galan har hållit uppemot 50 matcher med flera världskända utövare.

Arrangemanget drar igång 10 december.

 

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer