Artikel

Kul i kampsport

Då var det vardag igen. För de flesta börjar semestrarna vara slut och knoget börjar igen. För att ge lite energi under veckan bjuder vi på några roliga händelser och tips från kampsportsvärlden.

”Heelhooka en giraff är svårt”

Helgens superfight mellan Keenan Cornelius och Gordon Ryan slutade med en heel-hook för Ryan efter närmare 90 minuters match. Kan det ha varit de nytänkande förberedelserna fällde avgörandet? Oavsett vilket verkar grapplingens nuvarande elit inte vara rädda för att bjuda på sig själva. Verkligen värt en eloge i idrotter som ofta kan föda stora egon.

danaher
Tryck på bilden för att se filmen med Gordons förberedelser

De livsfarliga karatesparkarna

Ett svart bälte i karate var en stor barndomsdröm. Vem ville inte kunna krossa stenar med bara händerna stående i en perfekt split? För mig som tioåring var det svårt att tänka sig något som kunde ge mer respekt

Med karate äntligen godkänt som olympisk idrott är det med stor förväntan vi ser fram mot 2020. Till dess får vi hålla till godo med de imponerande uppvisningarna av kampkonst som finns på youtube:

Stor i orden, liten på jorden?

Nu i helgen är det äntligen dags för UFC 202 där vi får se andra upplagan av McGregor vs Diaz. Uppbyggnaden för matchen har präglats av de bådas trashtalkande och stora personligheter. Men vi som följt sporten länge minns ändå Pat Berry och Stefan Struves uppbyggnad inför deras match för snart fem år sedan. Skitsnackande i all ära men vad kan slå en löjlig youtube-video?

 

 

Roligare fysträning

Tycker du det är ohyggligt tråkigt att komplementsträna till ditt kampsportande? Är det normalt sett omöjligt att motivera dig till att sprinta, häcklöpa eller kasta medicinboll? Har tränaren alltid samma trista fysrutin i slutet av passet? Varför inte variera med något roligt som fortfarande ger grenspecifik träning för de flesta kampsporter? Dodgeball var ett uppskattat sätt att värma upp på karateklubben när jag var mindre, och varför skulle det inte funka även för ”vuxnas” träning?

Hoppas den här korta listan kunde få dig att dra på smilbanden. Livet är för kort för att ha tråkigt eller ta på för stort allvar.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer