Nyhet

Trenden fortsätter – ännu en ny UFC-mästare

Sju av tio. Det är andelen av titlarna i UFC som bytt händer under 2016. Av samtliga titelhållare är det bara Demetrious Johnson som försvarat sin titel längre tillbaka än 2015.

Under lördagen blev Tyron Woodley nästa man att ta över bältet i 77-kgs divisionen. Det skedde med en imponerande TKO i första ronden av tidigare mästaren Robbie Lawler. Weltervikten har efter George S:t Pierre avsade sig titeln varit i händerna på Johny Hendericks och sedan Robbie Lawler. Runt hörnet för den nya mästaren lurar troligen vinnaren mellan Carlos Condit och Demian Maia som gör upp 27:e augusti på UFC on FOX.

Tidigare under kvällen besegrade polska Karolina Kowalkiewicz amerikanska Rose Namajunas på domslut. I en jämn match var det Karolinas övertag i clinch och närdistans som fällde avgörandet. Karolina förväntas utmana regerande mästarinnan i Strawweight Joanna Jedrzejczyk för bältet. Eventuellt skulle detta polska derby kunna gå av stapeln deras gemensamma hemland.

Comebacks och besvikelser

Under kvällen lyckades även Jake Ellenberger vända senaste årens underprestationer med ett avslut av den alltid tuffa Matt Brown. Trots att matchen varade i mindre än två minuter hade både fighters varandra i fara. Efter en tung vänsterspark mot levern gick dock Brown ned och Ellenberger fick ett efterlängtat avslut. Med detta räddar Ellenberger sin karriär för tillfället. Kanske en match med den nu besegrade Robbie Lawler kan vara logiskt? Båda herrarna är gamla i sporten och behöver en snabb satsning tillbaka mot toppen. För Brown kan det vara dags att möta någon utanför topp 15 för att komma tillbaka.

Helgens besvikelse stod Justin Scoggins för, efter problem med viktnedgången var han tvungen att dra sig ur sin match med Ian Mccall. Matchen skulle varit i flyweightdivisionen vilket är den lättaste av viktklasserna för herrar. UFC har tagit krafttag mot extrem viktnedgång vilket kan läsas mer om här. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse, Scoggins är sedd som ett framtidshopp för divisionen. Vilket kan behövas då Demetrious Johnson närmast gjort rent hus sedan han påbörjade sin regim 2012.

Fullständiga resultat för hela kortet kan hittas på UFC hemsida

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer