Nyhet

IMMAF konkurrent ser matchen mellan Fedor vs. Maldonado som oavgjord

Farsartat och tydligt skevt angående överklagan av domslutet mellan Maldonado och Fedor.

Fedor vs. Maldonado slutade med en vinst för Fedor på domslut. Många ansåg dock att matchen borde blivit oavgjord då Maldonado skakade Fedor så grovt i rond 1.

Maldonados camp överklagade beslutet till WMMA vilka är en annan världsomspännande, men mindre, organisation i likhet med IMMAF. WMMAA har ett klart sämre rykte än IMMAF och är inte uppbackat av exempelvis UFC. WMMAA har en hedersordförande i form av Vadim Finkelchtein (Fedors gamle manager) och har sitt säte i Monaco. WMMAA har precis som IMMAF ett eget VM i MMA, men de skiljer sig åt då WMMAA slopat sitt krav på att man max ska ha fått ha gått 5 proffsmatcher för att få ställa upp i VM.

Fedor_Emelianenko_2006-e1411044067620.jpg

 

Kampen mellan WMMAA och IMMAF är inte ointressant i sammanhanget, men det som kanske är det är att WMMAA:s domarkommité nu beslutat sig för att de anser matchen mellan Maldonado vs. Fedor borde varit oavgjord.

Det som ännu mer komplicerar saken är att Fedor är ordförande i ryska MMA-förbundet/unionen (inom WMMAA) och en representant därifrån (Radmir Gabdullin) har nu gått ut och sagt följande:

WMMAA kan uttrycka sina åsikter men har inte rätt att påverka domslut på en rysk proffsgala. Denna situation ser jag som ett ogrundat försök att ta bort en välförtjänt vinst av den ryske legenden Fedor Emelianenko.

10-8 som WMMMA-domarna anser beslutet ska ändras till i rond 1 är av intresse då det döms så av lite olika skäl. Enligt reglerna internationellt (Unified Rules of MMA) så krävs det väldigt tydlig dominans men statistiskt (på de största galorna) varierar poängdomarnas syn markant när det kommer till att döma 10-8. 10-7 går också att döma men det är närmast teoretiskt då det knappt någonsin döms. Något som dock många följer är att ifall huvuddomaren är väldigt nära på att stoppa matchen så är 10-8 relevant. Samtidigt är det trubbigt då resterande ronden spelar roll.

fabio

Min kommentar: Detta är olyckligt och visar tydligt på hur WMMAA och det ryska MMA-unionen(förbundet) som inte är med i IMMAF (det finns också ett sådant nämligen) inte riktigt fungerar. Poängdömande är kraftiskt subjektivt fortfarande, men samtidigt finns det rätt tydliga regler för mycket. Fightmetric har sitt eget sätt att se på det vilket är baserat på antal signifikanta träffar i förhållande till de två som tävlar i en rond, men det är om möjligt ännu mer trubbigt och inkorrekt. IMMAF har visat att de dominerar amatör MMA och vi får hoppas att det också blir tal om ett världsomspännande förbund också på proffssidan.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer