Nyhet

Dokumentärfilm om Rivarola, Kianzad & Svensson sänds på SVT

Man följde dem i ett par månaders tid med en kamera. På fredag ser ni resultatet i SVT2.

Fem studenter från Linnéuniversitet följde tre, kvinnliga kampsportsgiganter under en intensiv period i trions idrottsliga karriär. Profilerna som de följde är långt från okända namn inom kampsportsfamiljen och består av MMA-begåvningen Pannie Kianzad, proffsboxerskan Klara Svensson och den tufasetterade MMA/kickboxningstalangen Camila Rivarola. Resultatet av denna förföljelse  resulterade i en dokumentär som man valt att kalla Slåss som en tjej som SVT2 sänder fredag den 1:a juli klockan 19:00.

Skildringen utspelar sig under 2015. Ett mycket intressant år för samtliga tre idrottare. Rivarola sadlade om från kickboxning till MMA, Pannie Kianzad gick från den europeiska scenen ut på den större amerikanska och Klara Svensson förberedde sig inför karriärens toppmöte mot världsmästarinnan Erica Farias, om WBC-bältet i Köpenhamn.

–  Vanligtvis krävs kanske ett par år för att göra en traditionell dokumentärfilm av det här slaget. Vi saknade den tiden och var därför tvungna att fånga de här idrottarnas berättelser på avgörande skeenden i sina karriärer. Det blev en spännande ögonblicksbild för hur deras situation såg ut just våren 2015 och vad det innebär både privat och professionellt att hålla på med kampsport, berättar en av filmskaparna, Gustav Svensson.

Dokumentären är gjord av studenterna Ellen Borell, Emma Hulander, August Jerner, Nasim Rahsepar och Gustav Svensson.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer